Spinning
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

Spinning

to sosto perasma tou nimatos stin mpompina psarematos carpmatchfishingTο σωστό πέρασμα του νήματος στην μπομπίνα του μηχανισμού ψαρέματος

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες : Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Βαρέλης, Νίκος Ζάρας

Η σωστή τοποθέτηση του νήματος μέσα στην μπομπίνα του μηχανισμού, όταν πραγματοποιηθεί σωστά, μας δίνει μακρύτερες βολές, μείωση του φαινομένου των μπερδεμάτων και της «τούφας» , μακροζωία του νήματος και αντοχή στις τριβές.
Είτε μιλάμε για τεχνικές spinning, shore jigging, lrf, eging, feeder fishing, carpfishing ή και casting στην θάλασσα, το νήμα πρέπει να περαστεί σωστά στον μηχανισμό. Είτε μιλάμε για χοντρό, πολύ λεπτό νήμα, προγέμισμα με πετονιά ή άλλο νήμα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το νήμα-ειδικά αυτά με τις επικαλύψεις-μπορεί να στρίψουν εάν δεν περαστούν σωστά, να βιρινιάσουν, και να γίνουν οι μελλοντικές τούφες, που μας ταλαιπωρούν.  Το πώς θα γίνει αυτό, περιγράφεται στις επόμενες γραμμές…

pos na katharisete sintirisete texnita lavraki sfaltos wading katharismos texniton carpmatchfishingSpinning-Lrf-Eging:Πως να καθαρίσετε τα τεχνητά σας δολώματα από την αλμύρα και να τους κάνετε περιοδική συντήρηση.

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Βαρέλης

Τα τεχνητά δολώματα στην τεχνική του spinning,light rock fishing-lrf, eging κτλ, υπόκεινται σε πάρα πολλές ταλαιπωρίες. Οι συνεχείς βολές ,η διαβρωτική δράση του αλατιού, τα δαγκώματα των αρπακτικών , τα χτυπήματα στο έδαφος ή τα χτυπήματα σε άλλα εμπόδια του βυθού, τα καθιστούν ευάλωτα στην πάροδο του χρόνου.

Ειδικά στην κατηγορία των τεχνητών ψαριών που θα μελετήσουμε, το πλύσιμο και η συντήρηση, είναι επιτακτική ανάγκη μετά από κάθε ψάρεμα.

mithoi kai pragmatikotita sta psareutika nimata carpmatchfishing5+1 μύθοι και η πραγματικότητα στον κόσμο των ψαρευτικών νημάτων!

Του Δημήτρη Σφαλτού, Λαυρέντη Παρασκευαίδη

Νήματα, νήματα, νήματα… Στις ψαρευτικές τεχνικές των τελευταίων χρόνων, όλο και πιο συχνά συστήνεται αποκλειστικά η χρήση τους, για τον καλύτερο έλεγχο των τεχνητών μας δολωμάτων και των πλεύσεων τους.

Είτε πρόκειται για spinning,light rock fishing, eging, shore jigging, slow pitch jigging, vertical jigging, συρτή με βαρίδι φύλακα, Tai rubber, κτλ, το νήμα, η ποιότητά του και η λειτουργία του, έχει μέγιστη σημασία.

Επειδή κάθε τεχνική έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τα νήματα εξειδικεύονται πολύ περισσότερο, ας δούμε κάποιους μύθους και την πραγματικότητα, γύρω από τον κόσμο τους!

 

spinning-toufes-bird-nests-braid-carpmatchfishingΨάρεμα με νήμα:Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ¨τούφας¨!

Του Γιάννη Μαστρογιαννάκη και Δημήτρη Σφαλτού

Φωτό:Γιάννης Μαστρογιαννάκης,Δημήτρης Σφαλτός

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε κάποιες εμπειρίες που αποκτήσαμε με τον καιρό και μας βοήθησαν να ξεδιαλύνουμε το μυστήριο της ¨τούφας¨, και να απαλλαγούμε σχεδόν οριστικά από αυτό το δυσάρεστο συμβάν, που μας ¨έκλεβε¨ χρόνο και χρήμα από κάθε ψαρευτική μας εξόρμηση.
Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από τα σύνεργα που απαρτίζουν το spinning εξοπλισμό μας, ή οποιονδήποτε άλλον εξοπλισμό (eging, light rock fishing, casting, beach ledgering, feeder, carpfishing), που περιλαμβάνει το νήμα στον μηχανισμό, και τι πρέπει να προσέξουμε κατά την απόκτηση τους, προλαμβάνοντας την άσκοπη αγορά λανθασμένων εργαλείων.

 

spinning-tips-sea-bass-gma-carpmatchfishingSpinning tips:Μικρά μυστικά, μεγάλα οφέλη για το ψάρεμα μας

Του Γιάννη Μαστρογιαννάκη

Μετά από αρκετές ώρες ενασχόλησης με την αγαπημένη μου τεχνική είχα πια συνηθίσει τον ήχο του ξαφνικού “τσακ”, που μου πάγωνε το αίμα, στέλνοντας μακριά για πάντα το πανάκριβο τεχνητό μου. Πολλές φορές έμενα σαν στήλη άλατος, να παρακολουθώ αποσβολωμένος σαν απλός θεατής, ανίκανος να αντιδράσω, το κομμένο τεχνητό που έσκιζε τον αέρα και παραδίνονταν στην αγκαλιά της θάλασσας , χαλώντας μου την συνέχεια του ψαρέματος.

Σε βάθος χρόνου άρχισα να παρατηρώ ότι η απώλεια των τεχνητών δεν ήταν τυχαία, αλλά οφείλονταν σε μικρά λάθη που έκανα και περνούσαν απαρατήρητα, καθώς θεωρούσα ότι δεν επηρέαζαν το ψάρεμα μου. Η αλήθεια είναι ότι οι συνέπειες αυτών των λαθών δεν ήταν εμφανής από την πρώτη βολή, αλλά μετά από αρκετές ρίψεις.

 

sea-bass-lavraki-spinning-at-waves-carpmatchfishingΨάρεμα λαβρακιών με την τεχνική του spinning:Δαμάζοντας τα κύματα!

Του Γιάννη Μαστρογιαννάκη

Φωτογραφίες:Γιάννης Μαστρογιαννάκης

Είναι η τεχνική του spinning μόνο για ήπιες καιρικές συνθήκες; Εάν συμφωνείτε τότε έχετε την ίδια γνώμη που είχα και εγώ πριν από λίγα χρόνια. Η μεγάλη ανατροπή της γνώμης μου έγινε, όταν σε μία μακρινή εξόρμηση από την έδρα μου, οι προγνώσεις του καιρού πήγαν ‘’περίπατο’’, αφού τα 3 έως 4 μποφόρ που προέβλεπαν τα γνωστά μετεωρολογικά site απείχαν πολύ από τα 6 με 7 μποφόρ που είχαν γεμίσει την θάλασσα με αμέτρητα ‘’προβατάκια’’και δυνατά ρεύματα.

Η πρώτη σκέψη ήταν να φύγω για κάποιο άλλο σημείο, όπου θα ‘’έκοβε’’ η ορμή των κυμάτων αλλά μια δεύτερη σκέψη με έβαλε να αναμετρηθώ με την μανία της. Η συνέχεια έμελε να ήταν συγκλονιστική και μου άλλαξε τον τρόπο σκέψης για το ψάρεμα του λαβρακιού στο spinning, για πάντα...!

 

 

 

PE-ratings-for-braided-lines-scale-carpmatchfishingH Ιαπωνική βαθμονόμηση PE των νημάτων για το ψάρεμα: Μύθοι και πραγματικότητα!
Του Δημήτρη Σφαλτού
Η κλίμακα PE είναι μια βαθμονόμηση που πρωτοεφάρμοσαν οι Ιάπωνες, για να μετρήσουν την διάμετρο των ψαρευτικών νημάτων. Τα αρχικά PE χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν την λέξη πολυαιθυλένιο( Poly-Ethylene), το κύριο υλικό που δημιουργεί τις ίνες Dynema και Spectre.
Η πρότυπη αυτή κλίμακα μέτρησης PE βασίζεται σε ένα σύστημα αρίθμησης λεγόμενο και "gouw", ένα σύστημα που χρησιμοποιούσαν οι Ιάπωνες για να μετρήσουν την διάμετρο των ινών του μεταξιού. Από τότε η κλίμακα PE εφαρμόστηκε για να μετράνε τις πετονιές και τα νήματα. Στα νήματα βρήκε την πιο κατάλληλη εφαρμογή, καθώς τα αρχικά PE περιέγραφαν το πολυαιθυλένιο.

 

5-best-knots-braid-to-leader-carpmatchfishingΟι 5 καλύτεροι ψαρευτικοί κόμποι για την σύνδεση νήματος με πετονιά


Του Δημήτρη Σφαλτού


Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τους 5 καλύτερους κόμπους για την ένωση νήματος και πετονιάς(και για παράμαλο). Είναι οι πιο πολυχρησιμοποιημένοι κόμποι παγκοσμίως, και χρησιμοποιούνται ευρέως στις τεχνικές του spinning, lrf, shore jigging, vertical jigging και για shock leader στο casting.

Δώστε την δέουσα προσοχή και εφοδιαστείτε με ότι καλύτερο κυκλοφορεί, για όλες τις ψαρευτικές τεχνικές που χρειαζόμαστε την δύναμη, την διάρκεια και την μέγιστη αντοχή ενός αξιόπιστου κόμπου.

 

fishgrips-carpmatchfishingΤο FISH (LIP) GRIP και η χρησιμότητα του στην τεχνική του Spinning και light rock fishing

Του Γιώργου Μπούκη και Δημήτρη Σφαλτού

Φωτόγραφίες: Γιώργος Μπούκης, Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Βαρέλης, Αρης Δάσκαλος

Η τεχνική του spinning, το light rock fishing,  όπως και η κάθε τεχνική ψαρέματος ,περιβάλλεται από κάποια χρήσιμα εξαρτήματα-αξεσουάρ που σε αρκετές περιπτώσεις είναι αναγκαία.
Σε αυτό το κείμενο λοιπόν θα αναφερθούμε σε ένα εργαλείο που αφορά την τεχνική του γενικότερου τομέα του spinning.Είναι το λεγόμενο "Fish (lip) grip" και η μετάφραση του είναι "κράτημα του ψαριού από το χείλος".

 

light-spinning-gia-lavrakia-se-ekvoles-potamon-carpmatchfishingSpinning για λαβράκια και γοφάρια σε εκβολές ποταμιών

 

Του Γιώργου Μπούκη

 

Το spinning είναι μια τεχνική που μπορεί να χαρίσει δυνατές συγκινήσεις στον καθένα, αρκεί να είναι στο σωστό σημείο, την σωστή στιγμή , με τον σωστό εξοπλισμό, και να απευθύνεται σε μεγάλο εύρος αρπακτικών, όπως λαβράκια, λίτσες, γοφάρια ,λούτσοι, κοκκάλια κλπ.
Το συναίσθημα που διακατέχει τον κάθε spinner ,είναι ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να δεχθεί κάποια επίθεση από κάποιο αρπακτικό ,είναι πολύ δυνατό και σε κάνει να ''κολλάς'' όλο και περισσότερο , να ψάχνεις καινούργιες μεθόδους, τεχνικές ,και να εφοδιάζεσαι συνεχώς με καινούργιο εξοπλισμό. Το πεδίο των εκβολών ποταμών, είναι ένα τέτοιο πεδίο, συνεχούς ενασχόλησης με το spinning!

 

5lavrakia-spinning-silikones-carpmatchfishing.jpg-newSpinning:Ψαρεύοντας λαβράκια με σιλικονούχα δολώματα και ... εξειδικευμένα προσελκυστικά!

Του Δημήτρη Σφαλτού/A.S.F.Team

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός

Η εποχή που διανύουμε άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν την καλύτερη περίοδο για λαβράκια με την τεχνική του spinning, εάν δεν υπήρχαν φέτος τόσες έντονες μεταβολές του καιρού.

Τα ψάρια έγιναν πάρα πολύ δύστροπα, δεν χτυπούσαν στα κλασικά μας τεχνητά δολώματα και έτσι επιστρατεύτηκαν ...άλλα κόλπα!

Ψάρεμα spinning με σιλικόνες και πρωτοποριακά προσελκυστικά για τα γούστα των αρπακτικών!

 

 

spinning-litses-www.carp-matchfishing.gr-newSpinning : Ψαρεύοντας μεγάλες λίτσες με heavy spinning και κουταλάκια

Του Γιώργου Βαρέλη/A.S.F.Team

Φωτογραφίες:Γιώργος Βαρέλης

Η εποχή που διανύουμε θεωρείται ίσως η πιο κατάλληλη για το ψάρεμα μεγάλων αρπακτικών από την ακτή. Μεγάλες λίτσες, γοφάρια, τονάκια, λαβράκια, λούτσοι, είναι οι πιο συνηθισμένοι μεγάλοι κυνηγοί που περιπολούν στις ακτές μας.

Περίοπτη θέση όμως στις καρδιές μας κατέχει η λίτσα, ένα ταχύτατο αρπακτικό με εκρηκτική δύναμη, η οποία ψαρεύεται με heavy εξοπλισμό και μεγάλα τεχνητά δολώματα, όπως τα κουταλάκια.

 

spinning-gofari-popper-aris-l-newSPINNING-ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ POPPERS


Του Άρη Δάσκαλου/A.S.F.Team

 

Τα poppers είναι μία ξεχωριστή κατηγορία στην τεχνική του spinning, και ιδιαίτερη ομάδα τεχνητών δολωμάτων. Πρόκειται για surface τεχνητά τα οποία έχουν ως βασικό σκοπό να προκαλέσουν το θήραμα ώστε να προβεί σε επίθεση!

 

Αρχικά η χρήση αυτών των τεχνητών ξεκίνησε στα γλυκά νερά (εκεί άλλωστε εμφανίστηκε η ιδέα του spinning και μετά εξελίχθηκε στη θάλασσα) για ψάρια όπως τα μεγαλόστομα λαυράκια (Largemouth Bass).

 

Στην συνέχεια τα poppers εξελίχθηκαν με τέτοιο τρόπο, για να συμπεριλάβουν στο στόχαστρό τους όλο και περισσότερα αρπακτικά ψάρια.

 

 

loutsos-spinning-lipless-carp-matchfishing-gr

ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΑ LIPLESS MINNOWS ΚΑΙ SPINNING


Του Άρη Δάσκαλου / A.S.F.Team (Art Spinning Fishing Team)

Η ονομασία "lipless" σημαίνει "χωρίς γλώσσα", κάτι το οποίο είναι και το βασικό χαρακτηριστικό των τεχνητών δολωμάτων που ανήκουν σε αυτή τη συναρπαστική κατηγορία!!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η έννοια τεχνητό δόλωμα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τα γνωστά σε όλους μας minnows, που διέθεταν στην κάτω πλευρά του κεφαλιού τους μία πλαστική συνήθως γλώσσα, διαγώνια τοποθετημένη, έτσι ώστε με την κόντρα κατά την ανάκτηση στο νερό να δίνει την χαρακτηριστική κίνηση ψαριού που κολυμπά στο δόλωμά μας.

Aυτά τα μοναδικά τεχνητά, έχουν ιδιαίτερη κίνηση, ιδιαίτερη πλεύση και μπορούν να μετατρέπουν ένα ανιαρό ψάρεμα, σε πολύ αποδοτικό...

lavrakia-imaΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού spinning-Ψαρεύοντας λαβράκια και λούτσους με τα νέα τεχνητά δολώματα της Ima (Ima Keep125F, Ima komomo SF-130 Slim, Ima sasuke 140)

Του Γιώργου Βαρέλη , Art.Spinning.Fishing.Team

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Βαρέλης

Στο ψάρεμα, και ειδικά στην τεχνική του spinning, θα πρέπει να δοκιμάζουμε συνεχώς νέα τεχνητά, που θα μας χαρίσουν τα πιο αποδοτικά αποτελέσματα.

Αυτή την φορά ψαρέψαμε μεγάλα λαβράκια και λούτσους , με τα νέα τεχνητά της Ima, και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι. Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά, για να ξέρετε τι θα ψάξετε, και το γιατί...

 

 


www.carp-matchfishing.gr. Το ψάρεμα του γοφαριού με spinning

SPINNING ΓΙΑ ΓΟΦΑΡΙΑ ΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ


Του Άρη Δάσκαλου, Γιώργου Βαρέλη (A.S.F.T.)


Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στην τεχνική του spinning, σε δύο ψαρέματα που κάναμε σε τόπο ,στον οποίο τα θαλάσσια ρεύματα είναι πολύ δυνατά ,σε βαθμό που η ανάκτηση του τεχνητού γίνεται δύσκολη υπόθεση.

Τα δυνατά ρεύματα, ιδίως αυτά της περιοχής που ψαρέψαμε όπου ανά διαστήματα δημιουργούσαν και στροβιλισμούς, δεν επιτρέπουν τη χρήση οποιουδήποτε τεχνητού δολώματος.

Χρειάστηκαν εξειδικευμένα τεχνητά, προσεγμένο εξοπλισμό και καλή γνώση των συνθηκών των ρευμάτων, για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο ψάρεμα με την τεχνική του spinning.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα σε θάλασσα και γλυκά νερά. Ο ρουχισμός/Ενδυμασία για τις κρύες και τις χειμερινές ψαρευτικές εξορμήσειςΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΥΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΨΑΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Του  Δημήτρη Σφαλτού και Γιώργου Γεωργίου

Η βασικότερη προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε ,να ευχαριστηθούμε κάθε χόμπι μας, και πολύ περισσότερο το spinning, είναι να νιώθουμε άνετοι και να έχουμε τη σωστή θερμοκρασία στο σώμα μας .

Μιας και οι μήνες που διανύουμε είναι οι πιο κρύοι της χρονιάς, σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στην κατάλληλη ενδυμασία μας, ώστε να μπορέσουμε να ψαρέψουμε σε δύσκολες συνθήκες κρύου και υγρασίας.

 

layraki-spinning-carp-matchfishing.jpg

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣTΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ SPINNING

 

Tου Γιώργου Γεωργίου

 

To spinning είναι μια τεχνική ψαρέματος που ξεκίνησε από την Αμερική και ειδικά από τα γλυκά νερά, όπου ψαρευόταν το μεγαλόστομο λαυράκι ( largemouth bass), οι σολωμοί, οι πέστροφες και άλλα αρπακτικά ψάρια.

Με πλήθος πρωτόγνωρων τεχνητών δολωμάτων, όπως τα πρωταρχικά κουταλάκια, τις περιστροφικές πεταλούδες, αλλά και ξύλινα ψαράκια, αυτή η τεχνική άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά , και να εμφανίζει μεγάλες επιτυχίες στα αρπακτικά ψάρια.

 

 

 

SILIKONES-SPINNING-LAVRAKIA.jpgSPINNING-ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ...ΒΥΘΟ!

Του Βασίλη Κολλιόπουλου

Φωτογραφίες:Βασίλης Κολλιόπουλος

Βάση ενός μικρού πειράματος στο σπίτι , προσπάθησα να βγάλω κάποια συμπεράσματα για το ποιος είναι ό σωστός συνδυασμός soft bait-jig head, όταν το τεχνητό μας δόλωμα πρέπει να σέρνεται κοντά στον βυθό.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, καλό θα είναι να δούμε ξεχωριστά κάποιες εξειδικευμένες περιπτώσεις. Για να δούμε όλες τις ξεχωριστές περιπτώσεις, επιστρατεύτηκαν πολλές και διαφορετικές σιλικόνες, πολλές και διαφορετικές μολυβοκεφαλές και ένα ενυδρείο!

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα...

 

spinning-megethi-texniton-dolomaton.jpgSPINNING-ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ. ΜΙΚΡΟ Η ΜΕΓΑΛΟ?

Του Βασίλη Κολλιόπουλου

Φωτογραφίες:Βασίλης Κολλιόπουλος

Εξαρτάται τι εννοούμε, αν και κατά την γνώμη μου όταν ψαρεύουμε με σκοπό να πιάσουμε ένα ψάρι τον δέκα κιλών, τότε ένα τεχνητό 15cm είναι μινιατούρα.

Μήπως πρέπει τότε να σκεφτούμε καλύτερα την θεωρία περί μεγέθους;

Η απάντηση βρίσκεται στις παρακάτω γραμμές...

labraki-se-silikoni-spinning.jpgTΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΟΥ ΛΑΒΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΣΙΛΙΚΟΝΟΥΧΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΡΗΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Βαρέλης 

Τον χειμώνα ένα από τα πιο συνηθισμένα ψάρια που θα αναζητήσουμε στα ψαρέματα μας είναι χωρίς αμφιβολία το λαβράκι.

Πονηρό, καχύποπτο, επιθετικό και τολμηρό, ο λύκος της θάλασσας μπορεί να βρεθεί σε όλα τα μέρη , ακόμα και σε ένα μέτρο νερό!

Αυτά τα μέρη θα προσπαθήσουμε να τα προσεγγίσουμε με την τεχνική του spinning και εξειδικευμένα με σιλικονούχα δολώματα.

 

 

GOFARIA-SPINNING.jpgΜΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ SPINNING ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΑ ΓΟΦΑΡΙΑ

Tου Βασίλη κολλιόπουλου

Φωτογραφίες:Βασίλης Κολλιόπουλος

Όταν ακούω γοφάρι με την τεχνική του spinning, το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε top water τεχνητά popper,surface,ζαργάνες κτλ.

Πραγματικά με εξιτάρει η ιδέα ότι θα δω το ψάρι να τρώει το τεχνητό, και πιστεύω ο καθένας από εμάς θα ήθελε να το ξαναζεί σε κάθε στιγμή του ψαρέματος!

 

LAVRAKIA-KAI-TEXNHTA-DOLOMATA.jpgSPINNING-ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ

Toυ Βασίλη Κολλιόπουλου

Φωτογραφίες:Βασίλης Κολλιόπουλος

Σίγουρα για τα λαβράκια έχουμε ακούσει πολλά, και τα τεχνητά που προτείνονται ως νούμερο ένα, για αυτά είναι όλο και περισσότερα !

Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μια εισαγωγή στα τεχνητά δολώματα που απευθύνονται στα λαβράκια και θα δούμε κάποιες ιδιαιτερότητες της τεχνικής του spinning.

 

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.