Τεχνικά
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

Τεχνικά

pos na ksexorisete ena fresco psari apo ena alloiomeno psari i imeron carpmatchfishingΠως θα ξεχωρίσετε ένα ψάρι εάν είναι φρέσκο, ημερών ή αλλοιωμένο

www.carp-matchfishing.gr

Φωτογραφίες : Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Υπάρχουν άραγε ασφαλή σημάδια για να γνωρίζει κανείς σαν καταναλωτής ,πότε ένα ψάρι είναι φρέσκο, εάν είναι ημερών ,ή εάν είναι αλλοιωμένο στην αγορά?

Άραγε τα ζωηρά καθαρά μάτια και όχι θολά, τα κοκκινόχρωα βράγχια, τα σταθερά λέπια και η μυρωδιά της θάλασσας, αρκούν για να τα ξεχωρίσουμε, ή υπάρχουν παγίδες?

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε τα κλασικά  χαρακτηριστικά, συν ένα βασικό μυστικό κόλπο για να αποφύγετε τις παγίδες των επιτηδίων και να βοηθηθείτε στις ψαρευτικές σας αγορές!

 

antiskoriaka kai na min xrisimopoioyntai i xrisi tous sto psarema carpmatchfishingΤα αντισκωριακά σπρέι και η απαγορευτική τους χρήση σε μηχανισμούς και καλάμια ψαρέματος

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Ένα πράγμα που χρειάζεται ειδική αναφορά στον κόσμο του ψαρέματος, είναι η αποτρεπτική χρήση του WD40, ενός υλικού που δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση για τον καθαρισμό των μηχανισμών ψαρέματος και των καλαμιών.

Υπάρχουν παρεμφερή εμπορικά σκευάσματα με την ίδια λειτουργία, αναφέρουμε το εν λόγω προϊόν καθαρά λόγω «αναγνωρισιμότητας».

 

 

ta kalytera applications gia to psarema carpmatchfishingΤα 10 καλύτερα Applications/εφαρμογές για το ψάρεμα στο κινητό σας!

Tου Νίκου Ιώβη

Το μέρος, την ώρα , τα ψάρια που βγάλανε, και πολλά άλλα που βοηθάνε σε μελλοντικές εξορμήσεις. Έτσι οι ψαράδες καταφέρνουν να έχουν μια πλήρη γνώση για την ανάλογη τοποθεσία ,οι επιτυχίες τους πολλές φορές μπορεί να είναι καλύτερες ,μιας και το μέρος όπως λέμε το έχουν διαβασμένο, ή όπως θα λέγαμε με όρους ποδοσφαίρου "το έχουν δουλεμένο στη προπόνηση"!

Παρακάτω βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα applications/εφαρμογές για κινητό, που βοηθούν στη συλλογή αυτών των δεδομένων, έτσι ώστε να τα έχετε πάντα μαζί σας.

pos na kataskeyasete ta dika sas baridia psarematos apo kaloupi carpmatchfishingΠως να κατασκευάσετε τα δικά σας βαρίδια ψαρέματος από καλούπια

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός, Γιώργος Χούσος

Τα βαρίδια που χρησιμοποιούνται στο ψάρεμα και στις διάφορες τεχνικές του, μπορεί να είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Ο καθένας μας έχει κάποιο σχέδιο βαριδιού που δουλεύει καλύτερα σε συγκεκριμένες συνθήκες, και συνέχεια το αποζητά.

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε ένα αυτοσχέδιο καλούπι στο προηγούμενο άρθρο των τεχνικών μας θεμάτων , για να φτιάξουμε το δικό μας μοναδικό βαρίδι, ωοειδές με εξογκώματα σε όλο του το σώμα, για ψαρέματα κυπρίνου, μουρμούρας, ή για βυθούς που χρειάζεται καλό κράτημα του βαριδιού στον πυθμένα.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε βήμα-βήμα πως θα παρασκευάσουμε το μολύβι μας, και τι υλικά θα χρειαστούμε.

 

fluorocarbon-2-carpmatchfishingMύθοι και πραγματικότητα για τις αόρατες πετονιές (Fluorocarbon)-H σύγκριση με τις Monofilament

Toυ Γιάννη Μαστρογιαννάκη, Δημήτρη Σφαλτού

Σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε να προσεγγίσουμε καλύτερα ένα από τα πιο βασικά εργαλεία μας στο ψάρεμα. Αυτό δεν είναι άλλο από την πετονιά, γιατί η σωστή επιλογή της, αποτελεί πονοκέφαλο για πολλούς από εμάς. Όταν είναι το μέσο που μας συνδέει με τον πόθο-ψάρι, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή! Η γκάμα που διατίθεται στην αγορά είναι τεράστια και οι επιλογές παρά πολλές. Η τωρινή εξέλιξη της μας φέρνει αντιμέτωπους με μια αρκετά μεγάλη ποικιλία, που διαχωρίζεται με βάση το υλικό και τον τρόπο που αυτή κατασκευάζεται (π.χ Co-filament από ίνες κοβαλτίου και οι Fused lines από συμπιεσμένες ίνες πολυαιθυλενίου). Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε τις δύο πιο μεγάλες κατηγορίες από άποψη δημοτικότητας. Τις fluorocarbon (γνωστές σε όλους ως και “αόρατες”) και τις monofilament (γνωστές ως και νάιλον).

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.