Η πιο νόστιμη άγρια τσιπούρα του Αμβρακικού κολυμπάει στην λιμνοθάλασσα της Κόφτρας Παληομπούκας Νεοχωρίου Άρτας!-Fresh Wild Fish Amvrakikos
Του Δημήτρη Σφαλτού
Με αφορμή μια πρόσφατη επίσκεψη στην Άρτα, είχα την τύχη να επισκεφτώ τις εγκαταστάσεις της Fresh Wild Fish Amvrakikos, για να γίνω και εγώ μάρτυρας γευσιγνωσίας της μοναδικής άγριας τσιπούρας, που κολυμπάει στα νερά της υπέροχης λιμνοθάλασσας της Κόφτρας Παληομπούκας Νεοχωρίου.
Τελικά όλες οι φήμες αποδείχθηκαν αληθινές!!!
Μπορεί να βρισκόμαστε στην καλύτερη εποχή για την τσιπούρα, αλλά τσιπούρα με τσιπούρα μπορεί να έχει τεράστια διαφορά! Η τσιπούρα είναι ευρύαλο και ευρύθερμο ψάρι και για αυτό ζει σε ανοιχτές θάλασσες ή σε λιμνοθάλασσες!
Το έντονο ασημένιο χρώμα, το έντονο χρυσό φρύδι ανάμεσα στα μάτια, τα πορτοκαλί-κόκκινα ‘’μάγουλα’’ , η μικρή κίτρινη γραμμή στην κοιλιά και η δυνατή μεγάλη ουρά, είναι κάποια από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ελεύθερης τσιπούρας. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα τα βρείτε σε ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας ποτέ. Η τσιπούρα για να ξέρετε ότι είναι ποιοτική και νόστιμη, πρέπει να γνωρίζετε σε τι νερά κολυμπάει και τι τρώει.
Η τσιπούρα ( Sparus Aurata ) από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκει στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα Ω-3! Τα Ω-3 λιπαρά οξέα τα ψάρια τα λαμβάνουν από την ελεύθερη τροφή τους. Η καλύτερη τροφή είναι οι θαλάσσιοι οργανισμοί, οι οποίοι δίνουν στα ελεύθερα ψάρια δύναμη, νοστιμιά, και ευρωστία.
Στην τεράστια λιμνοθάλασσα της Κόφτρας Παληομπούκας Νεοχωρίου Άρτας, οι τσιπούρες τρέφονται ελεύθερα στα πλούσια λιβάδια της ποσειδωνίας και η τροφή τους απαρτίζεται από καβούρια, όστρακα , γάμπαρη Αμβρακικού, αθερίνα και άλγη.
Επιπλέον η λιμνοθάλασσα αυτή έχει ένα μοναδικό περιβάλλον υψηλής αλατότητας, που κάνει τα αλιεύματά της μοναδικά σε γεύση. Οι τσιπούρες, τα λαβράκια, οι κέφαλοι, τα χέλια, οι τεράστοι κοκκοβιοί, και η γάμπαρη Αμβρακικού Π.Ο.Π είναι πολύ ανώτερα σε γεύση, συγκρινόμενες τις άλλες περιοχές του Αμβρακικού κόλπου και τις διπλανές λιμνοθάλασσες. Στην λιμνοθάλασσα της Κόφτρας Παληομπούκας Νεοχωρίου Άρτας , δεν καταλήγει τίποτα από φυτοφάρμακο, ή άλλη μορφή ρύπανσης, όπως θα δείτε και από τις αεροφωτογραφίες, τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα.
Τα ψάρια αλιεύονται με εντελώς φυσικούς τρόπους, και παραμένουν ζωντανά σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους, έτσι ώστε να φθάσουν ολόφρεσκα και σχεδόν ολοζώντανα στον καταναλωτή.
Στην επίσκεψή μου στις εγκαταστάσεις, ο ιδιοκτήτης Κος. Ζώης Κολλιός, έβγαλε δύο ολοζώντανες τσιπούρες που κόντευαν μισό κιλό η καθεμία , και μαζί με τα υπόλοιπα εδέσματα της λιμνοθάλασσας (κέφαλοι-λαβράκια-χέλια) τις ψήσαμε επιτόπου στα κάρβουνα. Χωρίς μαριναρίσματα, μπαχαρικά και οτιδήποτε άλλο. Η εμπειρία ήταν αξέχαστη , η γεύση μοναδική και μόνο μια λέξη θα την περιέγραφε σωστά-ήταν ένα ποίημα!
Για όλους τους παραπάνω λόγους, η άγρια τσιπούρα της Fresh Wild Fish Amvrakikos απέσπασε βραβείο στον διαγωνισμό Chef’s Choice Awards-Shortlisted του 2022.
Έτσι δεν είναι καθόλου τυχαίο που πάρα πολλά βραβευμένα εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα επιλέγουν τα ψάρια της Fresh Wild Fish Amvrakikos για να δημιουργήσουν τα εξεζητημένα πιάτα τους!
Η εταιρεία έχει την δυνατότητα να στείλει τα υψηλής ποιότητας εμπορεύματα, χωρίς μεσάζοντες, όπου επιθυμείτε. Δοκιμάστε αυτά τα άγρια ελεύθερα ψάρια, και θα ξεχάσετε ότι ξέρατε μέχρι χθες... Καλή σας απόλαυση! Για παραγγελίες καλέστε : 6975903309 / 6945376525 / 6980823500.