Αγώνες
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

agonas esoterikon ydaton me fello protathlima arta paralimnio parko carpmatchfishingΤο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας 2024 με φελλό σε εσωτερικά ύδατα στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Αντώνης Μιχαηλίδης, Γιώργος Βασιλάτος, Χριστόδουλος Βαλκάνος

Mε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για ακόμη μία φορά το πρωτάθλημα αλιείας εσωτερικών υδάτων 2024 με την χρήση φελλού, στην όμορφη πόλη της Άρτας! Συμμετείχαν 6 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, βγήκαν πάρα πολλά ψάρια, ενώ υπήρξε μεγάλη προσέλευση επισκεπτών.

Ο αγώνας είχε διάρκεια 3 ημέρες, με τετράωρη διάρκεια ψαρέματος την κάθε ημέρα. Πάμε παρακάτω να δούμε τις λεπτομέρειες του αγώνα και το τι ακολούθησε...!!!

 

 

 

 

Τη διοργάνωση του αγώνα είχε αναλάβει η ΕΟΥΔΑ, και ο σύλλογος ερασιτεχνών ψαράδων Ιωαννίνων. Ο αγώνας που γινόταν με καλάμι και φελλό, ολοκληρώθηκε σε τρεις ημερήσιους αγώνες πρωταθλήματος, διάρκειας 4 ωρών ο καθένας, με την συμμετοχή 6 συλλόγων και με την ικανοποιητική προσέλευση των αθλητών των συλλόγων, αλλά και πάρα πολλών επισκεπτών από την πόλη της Άρτας.

arta agonas paralimnio parko psarema carpmatchfishing

Οι σύλλογοι που πήραν μέλος ήταν ο ΑΣΕΑ Ιωαννίνων, τα Δελφίνια Περιστερίου, Τρίτωνας FC, ΝΑΟ Καρλοβάσου, ANO Καρύστου, και ΝΟΤ Καλλιθέας. Το σύνολο των αθλητών ήταν 29 στον αριθμό. Οι τεχνικές που επιτρεπόταν ήταν με χαρακτηριστικό τον φελλό, ενώ την τιμητική τους είχαν οι τεχνικές του match waggler fishing, pole fishing, whip fishing (απίκο) και bolognese.

arta agonas paralimnio athlites carpmatchfishing

O καιρός ήταν ηλιόλουστος , και τα αλιεύματα επίσης σε πολύ ικανοποιητικούς αριθμούς. Τα είδη των αλιευμάτων ήταν κυπρίνοι, πεταλούδες, ποταμοκέφαλοι, και βάρβοι. Ο αγώνας ήταν τριήμερος , όπως είχαμε πει,  με 4 ώρες διάρκεια την κάθε ημέρα.

arta agonas kyprinos paralimnio parko carpmatchfishing

Ο εξοπλισμός των ψαράδων ήταν ξανα σε πολύ υψηλά επίπεδα , με καθίσματα seat boxes, καλάμια pole, waggler rods, bolognese, μεγάλη ποικιλία δολωμάτων και κιλά από μαλάγρες!

arta agonas paralinio psarema pegs carpmatchfishing

arta agonas psarematos paralimnio carpmatchfishing

Όλα τα ψάρια κρατήθηκαν στο τέλος του αγώνα ζωντανά σε δίχτυα τύπου keepnet, για να απελευθερωθούν όλα, όπως γίνεται σε όλους τους αγώνες των εσωτερικών υδάτων.

arta agonas psaria paralimnio parko carpmatchfishing

Πολλοί επισκέπτες , καθώς και μικρά παιδιά παρακολούθησαν τους αθλητές να απελευθερώνουν τα αλιεύματα, μετά τη λήξη του αγώνα , τη διαδικασία καταγραφής τους, και το ζύγισμά από τους κριτές. Όλα τα ψάρια ήταν ζωντανά κατά την ώρα της απελευθέρωσης.

arta agonas psarema psaria carpmatchfishing

Στις τρεις μέρες του αγώνα αλιεύθηκαν πάρα πολλά ψάρια, στην πλειοψηφεία τους κυπρίνοι, πεταλούδες και βάρβοι. Το μεγαλύτερο ψάρι του αγώνα ήταν ένας κυπρίνος βάρους 3.554 γρ. Ακολούθησαν οι απονομές των διακρίσεων, από τον Δήμαρχο Αρταίων Κο.Σιαφάκα, και τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς.

agonas arta teliki katataksi psarema paralimnio carpmatchfishing

arta psarema agonas katataksi carpmatchfishing

agonas arta paralimnio psarema aponomi carpmatchfishing

arta agonas psarema protathlima nikites carpmatchfishing

Όλα καλά λοιπόν και με αυτόν τον αγώνα, οι σύλλογοι και οι αθλητές έμειναν πολύ ευχαριστημένοι. Ευελπιστούμε , εφόσον έχει αποδειχθεί για τρίτη φορά η δυναμική στην τέλεση αγώνων αθλητικής αλιείας στο παραλίμνιο πάρκο της Άρτας, ότι θα υλοποιηθεί η δημιουργία των απαιτούμενων δομών για τους αγώνες, όπως ψαρεύτρες τύπου peg, όπως ακριβώς υπάρχουν και σε όλες τις ευρωπαικές λίμνες που γίνονται τέτοιες διοργανώσεις. Το στολίδι της πόλης , που λέγεται Παραποτάμιο πάρκο αξίζει το καλύτερο, και ειδικά σε τέτοια events γίνεται η καλύτερη διαφήμιση!

arta paralimnio parko agonas psarema carpmatchfishing

Εύχομαι από την καρδιά μου, να καταλάβουν οι τοπικοί φορείς τις δυνατότητες αυτού του παραλίμνιου πάρκου, να το εκμεταλλευτούν σωστά, να φτιαχτούν εξέδρες-υποδομές-ψαρεύτρες, κτλ, να προστατευτούν τα αλιεύματα, για να φιλοξενηθούν αρκετοί μελλοντικοί αγώνες, ακόμη και παγκόσμια πρωταθλήματα. Η συνεργασία με την ομοσπονδία , τους τοπικούς φορείς και τα άτομα που έχουν εμπειρία απο τέτοιες διοργανώσεις , είναι καθοριστική.

arta agonas psarema kyprinos vas paralimnio carpmatchfishing

Το παραποτάμιο πάρκο είναι ένα στολίδι της πόλης της Άρτας, αξίζει να αξιοποιηθεί προς αυτή την πλευρά και όχι μόνο, και να γίνει η πόλη της Άρτας, πανελλαδικός αγωνιστικός ψαρευτικός προορισμός. Μέχρι τον επόμενο αγώνα, εις το επανειδήν! Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους Αντώνη Μιχαηλίδη, Γιώργο Βασιλάτο, Χριστόδουλο Βαλκάνο, για τις φωτογραφίες του αγώνα που μοιράστηκαν μαζί μας.

arta psarema paralimnio parko protathlima alieias carpmatchfishing

www carp matchfishing gr logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.