Eging και ψάρεμα καλαμαριών: Ο δεκάλογος του UV!
Του Γιώργου Δουνάκη / Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός
Σίγουρα ένα από τα πιο πρόσφατα θέματα στο ψάρεμα του καλαμαριού/Eging, είναι αυτό της χρησιμότητας του UV φωτισμού στις καλαμαριέρες μας.
Με αφορμή το θέμα για τη νέα σειρά Neon Bright της Yamashita και γενικότερα τις UV καλαμαριέρες, με ερωτήσεις αν δουλεύουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή ενεργοποιούνται μόνο με το ηλιακό φως, αποφάσισα να προχωρήσω σε μερικές γρήγορες επισημάνσεις.
Οι τελευταίες εύχομαι να βοηθήσουν πολλούς ψαράδες να κατανοήσουν καλύτερα τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε ένα τεχνητό, ή μια καλαμαριέρα UV.
Διαβάστε περισσότερα: Eging και ψάρεμα καλαμαριών: Ο δεκάλογος του UV!
Eging: H εξέλιξη στο ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς με «γουρουνάκια»!
Του Δημήτρη Σφαλτού
Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός
Τα πρώτα βήματα στην ευρεία τεχνική του ψαρέματος των καλαμαριών και της σουπιάς, έγιναν χρησιμοποιώντας τις κλασικές καλαμαριέρες τύπου «γουρουνάκι». Πρόκειται για καλαμαριέρες με σώμα που παρομοιάζει το ψάρι, με εσωτερικό έρμα/βαρίδι, και αργό ρυθμό βύθισης.
Στην συνέχεια με την εξέλιξη του Eging, ήρθαν νέες καλαμαριέρες με πολλά στοιχεία από τα κλασικά «γουρουνάκια» ,τις γαρίδες egi, και τα minnows. Τα νέα αυτά μοντέλα σηματοδοτούν μια νέα εποχή για το ψάρεμα των καλαμαριών, όπως θα δείτε στην συνέχεια…
Διαβάστε περισσότερα: Eging: H εξέλιξη στο ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς με «γουρουνάκια»!
Eging: Το ψάρεμα της σουπιάς σε θολά νερά με λασπώδη βυθό , αναζητώντας την κατάλληλη καλαμαριέρα
Του Γιάννη Καμία
Φωτογραφίες:Γιάννης Καμίας, Δημήτρης Σφαλτός
Ο κάθε τόπος για το ψάρεμα του eging έχει τα δικά του μυστικά . Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε το ψάρεμα της σουπιάς σε μέρη όπου η σύσταση του βυθού αποτελείται από λασπώδη υλικά και αραιή ποσειδώνια.
Βασικά έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, το όποιο δεν μας επιτρέπει καν να πατήσουμε στης παράλιες του όταν υπάρχει πλήρες υποχώρηση των υδάτων , γιατί θα βουλιάξουμε για τα καλά!
Διαβάστε περισσότερα: Eging: Το ψάρεμα της σουπιάς σε θολά νερά με λασπώδη βυθό
Εging: Επιλέγοντας τις κατάλληλες καλαμαριέρες , τους ρυθμούς βύθισης και τις πλεύσεις τους
Του Κώστα Ασβέστη
Φωτογραφίες:Κώστας Ασβέστης
Πως θα επιλέξουμε λοιπόν μια καλαμαριέρα που θα κάνει την δύσκολη δουλειά για μας? Υπάρχουν εκατοντάδες από διαφορετικές καλαμαριέρες στην αγορά για τον ψαρά του Eging. Εταιρείες και brands όπως Breaden, Yamashita, Yo-Zuri, Harimitsu Sumizoku, Megabass, Evergreen, DTD, Keystone, για να ονομάσω μερικές.
Κάθε χρονιά όλες αυτές οι κατασκευαστικές εταιρείες δημιουργούν διαφορετικά μοντέλα με διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και ρυθμούς βύθισης. Το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα πιο κατάλληλα μοντέλα ,θα εφαρμόσουμε τις σωστές πλεύσεις , για να πιάσουμε περισσότερα καλαμάρια , είναι το θέμα του παρόντος άρθρου που ακολουθεί...
Πως να επιλέξετε τους καλύτερους τόπους για ψάρεμα καλαμαριών!
Του Δημήτρη Παπαχρήστου και Δημήτρη Σφαλτού
Είναι γεγονός πλέον, πως το ψάρεμα του καλαμαριού γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη άνθηση στη χώρα μας. Χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι ψαράδες γίνονται φίλοι της τεχνικής κατακλύζοντας τα λιμάνια και τα βράχια τους κατά κύριο λόγο, προς αναζήτηση καλαμαριών...
Ο καθένας κάνει βέβαια τη δική του προσπάθεια με τον δικό του τρόπο. Ποιοι όμως είναι οι τόποι που βρίσκονται τα καλαμάρια και γιατί τους επιλέγουμε?
© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.