Ειδήσεις
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

neos nomos vintzotrata katargisi neo nomosxedio alieias carpmatchfishingΤο νέο νομοσχέδιο για την αλιεία,  βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι καταργεί τις βιντζότρατες.

Συντακτική ομάδα www.carp-matchfishing.gr

Το νέο νομοσχέδιο για την αλιεία, αλλάζει πολλά από τα πράγματα που ίσχυαν μέχρι χθες, βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι βάζει φρένο και στις βιντζότρατες.

Αυτά δήλωσε εν συντομία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σήμερα 15 Μαρτίου 2019 ,με αφορμή την κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

 

 


Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός μίλησε για το νέο νομοσχέδιο για την αλιεία που επεξεργάζεται το υπουργείο, το οποίο θα αντικαταστήσει «το ισχύον νομικό πλαίσιο που είναι από το 1966». «Φιλοδοξούμε το νέο νομοσχέδιο, που θα φέρουμε και θα γίνει νόμος του ελληνικού κράτους, να συγκεντρώσει όλες τις τροποποιήσεις, που έχουν γίνει κατά καιρούς, σε ένα ενιαίο Σώμα», και να «διατηρήσει το βασικό στόχο που είναι η προστασία των ιχθυοαποθεμάτων, άρα και του εισοδήματος όλων των αλιέων. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος», υποστήριξε.
«Ένα νομοσχέδιο πρέπει να βλέπει και μπροστά» και αυτό «θα πρέπει για τα επόμενα 30-40 χρόνια να προβλέπει για τις εξελίξεις από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα, σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την είσοδο ξενικών ειδών κ.λ.π. Όλα αυτά φιλοδοξούμε να τα ενσωματώσουμε σε ένα ενιαίο νομοσχέδιο που θα είναι και ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης.

vintzotrata katastrofi vithou thalassas neo nomosxedio alieias carpmatchfishing

Τέλος, ο κ. υπουργός σημείωσε ότι δεν θα ανανεωθεί το διαχειριστικό σχέδιο για τη βιντζότρατα, το οποίο ολοκληρώνεται σε 15 ημέρες. «Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα δείχνουν ότι το εργαλείο δεν είναι απαραίτητο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό δουλεύει «γιατί υπάρχει ένα διαχειριστικό σχέδιο για ερευνητικούς σκοπούς συλλογής δεδομένων».
Αν και δεν έχουμε την πλήρη εικόνα του νομοσχεδίου, και το τι θα περιλαμβάνει αναλυτικά σε όλους τους ευαίσθητους τομείς, η κατάργηση της βιντζότρατας είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, για την προστασία των βυθών της θάλασσας και των ιχθυαποθεμάτων.

www carp matchfishing gr logo.jpg

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.