Spinning
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

dokimi spinning viper pro dragon silikones carpmatchfishingΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ΛΑΒRAKIA ΜΕ ΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΟΥΧΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ VIPER PRO ΑΠΟ ΤΗΝ DRAGON

Tου Δημήτρη Σφαλτού 

(Art Spinning Fishing Team-A.S.F.T)

Σίγουρα το νούμερο ένα χειμωνιάτικο ψάρι που αποζητά ο Spinner στα ψαρέματά του, είναι το λαβράκι. Ένα ψάρι καχύποπτο, νευρικό και ιδιότροπο, που ξέρει πολύ καλά να ξεφεύγει από πολλές πρόχειρες παγίδες και πολυψαρεμένα τεχνητά .

Η πρόταση που θέλουμε να σας κάνουμε αυτή την φορά μέσα από την δοκιμή μας σε πραγματικές συνθήκες ψαρέματος spinning, είναι οι σιλικόνες Viper pro της Dragon.

Πρόκειται για σιλικονούχα δολώματα τύπου Shad, τα οποία με την αληθοφανή τους κίνηση, ξεγελούνε τα δημοφιλή αυτα αρπακτικά.

 

 

 

Δοκιμάσαμε πολλές φορές τα σιλικονούχα δολώματα της Dragon Viper Pro, με μεγάλη επιτυχία στο ψάρεμα του λαβρακιού. Τα Viper pro μπορούν να χαρακτηριστούν σαν ένα από τα κλασικά αποδοτικά ψαράκια shads, για το ψάρεμα spinning στα λαβράκια. Ενώ έχουν σχεδιαστικά αρκετά στοιχεία από μακρόστενο σκουλήκι, η ουρά με το τακούνι τα κάνει να φαίνονται σαν γόνος ψαριού που κολυμπάει.

dragon-viper-pro-lavraki.jpg

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Με πολύ καλή κίνηση, άριστη υδροδυναμικότητα και καινοτόμο σχεδιασμό, δεν μπορεί να αφήσει τα λαβράκια αδιάφορα. Σε υφάλμυρα νερά έχουνε δώσει αρκετά λαβράκια, όπως και σε δύσκολα λιμάνια. Ειδικά σε σημεία που υπάρχει αρκετός γόνος μικρόψαρων, και τα λαβράκια κυνηγούμε, είναι μια must επιλογή.

Τα ψαράκια Viper pro είναι από το επιτυχημένο πρόγραμμα της Dragon , τα V-lures. Κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα και μεγέθη, για να τα προσαρμόσετε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις σας.

dragon-silikones

Mε χαρακτηριστικά όπως υδροδυναμικό σώμα, εξογκώματα στο πάνω μέρος για μετρητή αγκιστριού, glitters στο εσωτερικό τους, υποδοχή για μολυβοκεφαλή, και αληθοφανή κίνηση , είναι απο τις κλασικές επιλογές ψαράδων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τα Viper pro είναι νέα σιλικονούχα δολώματα, τα οποία συνδυάζονται εύκολα με τις μολυβοκεφαλές της Dragon για καλύτερη πλεύση και αποτελέσματα. Στην δοκιμή μας, τοποθετήσαμε τις speed μολυβοκεφαλές, της εταιρείας Dragon, σε γραμμάρια από 10 και πάνω.

Έχουν ολόκληρο σώμα σιλικόνης με εξογκώματα στο πάνω μέρος ,ένα καινοτόμο σύστημα για να μετράμε σε πιο σημείο θέλουμε να βγαίνει το αγκίστρι της μολυβοκεφαλής. Το σώμα αυτό προσαρμόζεται άμεσα στις μολυβοκεφαλές speed ή football της Dragon, με μεγάλη ευκολία.

silikones-dragon.jpg

Οι μολυβοκεφαλές που προτείνονται είναι των 10 και 15 γραμμαρίων, και είναι απόλυτα υδροδυναμικές. Eπιτρέπουν πληθώρα κινήσεων, που γίνονται με τα τινάγματα από το καλάμι μας.

Θα τα βρείτε σε πληθώρα χρωμάτων, στο μέγεθος των 7,5 εκατοστών, σε σακουλάκια των 15 τεμαχίων, σε προστατευτική συσκευασία με σύστημα «άνοιξε-κλείσε», για να μην ξεραίνονται και χάνουν τις ελαστικές τους ιδιότητες.

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Tα σιλικονούχα αυτά δολώματα , ανήκουν στην κατηγορία shads, δουλεύουν συνήθως με σταθερή ανάκτηση, λόγω του πέλματος της ουράς τους. Η κίνηση που κάνει η ουρά είναι φυσιολογική και μπορεί να ξεγελάσει ακόμα και τα πιο καχύποπτα λαβράκια.

lavraki silikones sfaltos carpmatchfishing

 

Βέβαια δεν είναι τα μόνα που ξεγελιούνται, καθώς στα Viper pro έχουν χτυπήσει μεγάλα κοκκάλια και μελανούρια. Το σχήμα τους στα 7,5 εκατοστά προσομοιάζει με γόνο ψαριού, ένα δόλωμα που μπορεί να κάνει τα καχύποπτα ψάρια να το δοκιμάσουν πιο εύκολα.

Βέβαια εμείς δοκιμάσαμε πολλούς τρόπους πλεύσης, αποδείχθηκαν πιο αποδοτικά τα τινάγματα μεγάλου εύρους και τα αργά σταματήματα. Με την προσθήκη μιας στρογγυλής μολυβοκεφαλής, πραγματικά μπορούμε να εκτελέσουμε όποια πλεύση επιθυμούμε, αφού μας επιτρέπει να κάνουμε τα πάντα. Οταν επικράτησαν πιο δυνατά ρεύματα, φτάσαμε μέχρι και 15 γρ μολυβοκεφαλή, με αρκετή επιτυχία.

layraki-dragon-silikoni-viper-pro.jpg

Απαραίτητο στοιχείο για την καλή πλεύση όλων των σιλικονούχων δολωμάτων, είναι η χρήση νήματος με παράμαλο fluorocarbon , και η χρήση ενός καλαμιού με πολύ ευαίσθητη κορυφή και fast ή extra fast action.

Τα δύσκολα λαβράκια της περιοχής έδειξαν το παρόν και χτύπησαν στα λευκά με glitters Viper pro shads με τις μολυβοκεφαλές των 10 γραμμαρίων .

Στα Viper pro εφαρμόσαμε τις speed μολυβοκεφαλές της Dragon σε βάρη των 10 γραμμαρίων. Τα καρφώματα ήταν πολύ καλά και σε καίριο σημείο του στόματος (άνω γνάθος) , σημάδι ότι τα ψάρια τα χτύπησαν χωρίς ιδιαίτερες αναστολές.

dragon-silikones-lavraki.jpg

Τα σιλικονούχα ψαράκια Dragon Viper pro έχουν δοκιμαστεί αρκετές φορές στο ψάρεμα του λαβρακιού με μεγάλη επιτυχία. Καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας είναι ο σχεδιασμός τους κατά την γνώμη μας , η αληθοφανής κίνησή τους, και το γεγονός ότι μοιάζουν τέλεια με ένα απροστάτευτο γόνο ψαριού που έχει χαθεί στα νερά...

sea bass lavraki silikoni spinning viper pro carpmatchfishing

Ίσως η πιο καλοστημένη παγίδα για τα λαβράκια και όχι μόνο.

Καλή σας επιτυχία!!!

logo-rizoulis4

Για περισσότερες πληροφορίες:

Rizoulis sport fishing store

Τηλ 24940-22764

www.rizoulis.gr

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.