Match
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

www.carp-matchfishing.gr, Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά, τεχνική match fishing με waggler φελλό, spinning.ΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ MATCH FISHING - ΚΑΛΑΜΙ Dragon Express Match 15 gr & μηχανισμός match της Dragon: Team Dragon FD 1200iST.

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες:Δημήτρης Σφαλτός

Στη σημερινή μας δοκιμή έχουμε να σας παρουσιάσουμε ένα αξιόλογο καλάμι της Dragon, το Express match 15 και τον μηχανισμό Team Dragon FD 1200iST , τα οποία απευθύνονται στους ψαράδες που θέλουν κάτι το παραπάνω στο ξεκίνημα στην match τεχνική.

Πρόκειται για ένα ποιοτικό τρίσπαστο καλάμι match , το οποίο θα σας αφήσει άριστες εντυπώσεις, θα σας βοηθήσει να παλέψετε με μεγάλα και αξιόλογα ψάρια, ενώ με την δράση του θα μειώσει τα πιθανά λάθη του αρχάριου, στο ξεκίνημα με την match τεχνική.

Ο μηχανισμός Team Dragon 1200iST είναι από τους πιο προσιτούς και ποιοτικούς του εμπορίου, με πολύ αξιόλογα χαρακτηριστικά.

 

 

 

Το καλάμι Express match 15 της Dragon είναι ένα τρίσπαστο καλάμι , με μήκος 4,20 μέτρα και δράση κυριολεκτικά κορυφής. Σχεδιαστικά και λειτουργικά το καλάμι αυτό προορίζεται για το ψάρεμα με λεπτά εργαλεία , και ανήκει στην κατηγορία match rods .Ο χαρακτήρας του έχει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει με αξιώσεις σε όλα τα match ψαρέματα, και να δώσει λύσεις εκεί που τα άλλα υστερούν.

www.carp-matchfishing.gr, Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά, τεχνική match fishing με waggler φελλό, spinning.Δοκιμές εξοπλισμού για όλες τις τεχνικές.

Το Express match 15 έχει βάρος 250 γρ, μήκος μεταφοράς 1,46 μέτρα, 12 οδηγούς από υλικό sic, οι περισσότεροι μονής γέφυρας .Το casting weight είναι 2- 15 γρ και η βάση του μηχανισμού είναι η κλασική συρόμενη , βιδώνει από κάτω προς τα πάνω, που διαθέτουν τα περισσότερα καλάμια match.

rod-dragon-expressmatch15-carp-matchfishing.gr

Το Express match15 έχει  μικρό εύρος  casting weight,  έχει δράση fast-κορυφής, αλλά σε μεγάλα φορτία και ψάρια κυρτώνεται σε μεγαλύτερο τμήμα-μήκος του blank, και έχει ισχυρή προοδευτική δύναμη. Η μεγάλη δύναμη επαναφοράς είναι αυτή που χαρακτηρίζει αυτό το καλάμι, και είναι χρήσιμος σύμμαχος σε δύσκολα μέρη με βράχια, που απαιτείται να σηκώσουμε γρήγορα το ψάρι απ΄το βυθό.

blank-dragon-expressmatch15-carp-matchfishing.gr

Επίσης  είναι ιδανικός σύμμαχος σε μέρη όπου επικρατούν ήρεμες καιρικές συνθήκες και χρειαζόμαστε ένα ελαφρύ match καλάμι, για να χρησιμοποιήσουμε πολύ λεπτές πετονιές και να δελεάσουμε μεγαλύτερα και καχύποπτα ψάρια.

Οι οδηγοί του είναι τοποθετημένοι σε καίρια σημεία του blank, είναι 12 στον αριθμό, οι 10 είναι μονής γέφυρας και οι 2 πρώτοι διπλής γέφυρας. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τον πρώτο οδηγό μετά την βάση του μηχανισμού.

dragon-express-match15-carp-matchfishing.gr


Τεστ ψαρέματος-Ψαρευτική δοκιμή του καλαμιού Dragon Express Match 15 & μηχανισμού Team Dragon FD 1200iST


To καλάμι αυτό που δοκιμάσαμε είναι ιδανικό για να ξεκινήσει κάποιος την ενασχόληση με τα λεπτά εργαλεία , ή για κάποιον που θέλει να περάσει στην χρήση ακόμα λεπτότερων πετονιών (μέχρι και 0,14 μάνα). Η δράση κορυφής επιτρέπει καλά καρφώματα και επιπλέον μεγάλη δύναμη στον κορμό του καλαμιού για να τραβήξουμε πίσω ένα μεγάλο ψάρι.

www.carp-matchfishing.gr, Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά, τεχνική match fishing με waggler φελλό, spinning.Δοκιμές εξοπλισμού για όλες τις τεχνικές.

 

Το καλάμι δεν είχε πρόβλημα στο να αποσβέσει τα τραβήγματα ενός πολύ μεγάλου μελανουριού , και λόγω της προοδευτικής συμπεριφοράς στα μεγάλα φορτία, δεν αναγκαστήκαμε να χειριστούμε πολλές φορές τα φρένα του μηχανισμού. Αυτό ήταν μια ευκαιρία να δούμε κυρίως το καλάμι Εxpress match 15 , το οποίο στην κυριολεξία κατήργησε τα φρένα του μηχανισμού και ανταποκρίθηκε με τιμιότητα στην αποστολή του.

rod-paravoli-dragon-expressmatch15-carp-matchfishing.gr

Ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο Team Dragon FD 1200iST , ένας μπροστινόφρενος μηχανισμός με πολύ προοδευτικά φρένα και άριστη γενική λειτουργία, ο οποίος γεμίστηκε με πετονιά διαμετρήματος 0,14 χιλιοστά. Ο team dragon ανήκει στην κατηγορία μηχανισμών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για match, spinning και eging τεχνικές, ενώ το μέγεθός του είναι στο κλασικό των 2000 μηχανισμών.

Ο ΤΕΑΜ DRAGON FD1200iST αποτελεί την ακριβότερη και την καλύτερη έκδοση της πετυχημένης σειράς μηχανισμών ''Team Dragon FD'', όπως αναγράφει η εταιρεία, στο δελτίο τύπου της. 
Άριστη ποιότητα, κατασκευασμένα στην Ιαπωνία, με 11+1 ρουλεμάν, έχει  μεταλλικό και λεπτό σώμα και τρείς μπομπίνες αλουμινίου. Τα χαρακτηριστικά του μηχανισμού, μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

•Διαθέτει προηγμένη τεχνολογία με χαραγμένο άξονα για κίνηση της πομπίνας (Wormshaft system) με τέλειο στρώσιμο της πετονιάς.
•11 +1 ανοξείδωτα ρουλεμάν.

•Ακαριαία αντιεπιστροφή, Infinity anti-reverse system.

•Υψηλής απόδοσης μετάδοση κίνησης (HEG-main gear).

•Μεταλλικό χερούλι μηχανικής επεξεργασίας, με εργονομική λαβή που βιδώνει με τη φορά του γυρίσματος.

•Ακριβείας κούμπωμα του PicΚ-up και ενισχυμένο ατσάλινο σύρμα με επικάλυψη τιτανίου.

•Αnti-twist line roller, με μικρό ανοξείδωτο ρουλεμάν και επικάλυψη τιτανίου.

•Ακριβείας μπροστά φρένα πολλαπλών δίσκων με μικρορύθμιση.

•Τρείς μπομπίνες ενισχυμένου αλουμινίου (Duraluminium) με τρία στάδια κατασκευής και κωνικά ''χείλη'' (V shaped) με επικάλυψη τιτανίου.

•Τέλειο αντικραδασμικό σύστημα ελεγμένο με κομπιούτερ (Dynamic balance SBS).

•Ελατήρια από ανοξείδωτο ατσάλι.

•Ελαφρύ και δυνατό σώμα, και ρότορας κατασκευασμένος από ενισχυμένο αλουμίνιο.

•Λεπτός σχεδιασμός.

•5 χρόνια εγγύηση.

 

www.carp-matchfishing.gr, Τα πάντα για το ψάρεμα σε γλυκά νερά, τεχνική match fishing με waggler φελλό, spinning.Δοκιμές εξοπλισμού για όλες τις τεχνικές.

Το καλάμι αυτό και ο μηχανισμός δοκιμάστηκε κυρίως σε ψάρεμα λαβρακιών, μελανουριών, σαργών,  από βράχια, και μας άφησε καλές εντυπώσεις. Πρόκειται για ένα προσεγμένο καλάμι, τόσο από αισθητικής άποψης , του οποίου το ατού είναι η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

butt-dragon-expressmatch15-carp-matchfishing.gr

Προορίζεται και για αυτούς που θέλουν ένα καλό ξεκίνημα στην match τεχνική, αλλά και για τους έμπειρους που θέλουν να πέσουν πιο κάτω στα νούμερα των πετονιών που χρησιμοποιούν , με την μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η προστασία που δίνει ένα καλάμι με προοδευτικό χαρακτήρα στα μεγάλα φορτία , φαίνεται στα απότομα τραβήγματα των ψαριών. Εαν το καλάμι βρίσκεται σε σωστή γωνία μάχης , το καλάμι κυρτώνει τόσο, έτσι ώστε να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του shock, πριν προλάβει ο μηχανισμός να δώσει φρένα. Αυτά τα δευτερόλεπτα γλιτώνουν ένα αρχάριο από ακαριαίο κόψιμο και του δίνουν λίγο χρόνο να ρυθμίσει τον μηχανισμό του...Το express match 15 αν και έχει δράση κορυφής, αυτή επεκτείνεται και λίγο παραπάνω από τα στενά όρια της καθαρής δράσης fast.

Ετσι το καλάμι λόγω δράσης ,μπορεί να πάρει πάνω του και αρκετά λάθη στον χειρισμό μεγάλων ψαριών , μέχρι η εμπειρία να έρθει και να συμπληρώσει τα κενά.

 


Αντιπρόσωπος- Ριζούλης Δημήτρης

logo rizoulis4

Rizoulis sport fishing store/

www.rizoulis.gr


TΗΛ 2494-0-22764

LOGO B HORIZ RGB

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.