Έρευνες εξοπλισμού
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

ereuna-eging-fthines-kalamarieres-carpmatchfishing.jpgΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ-EGING: Φθηνές και αποδοτικές καλαμαριέρες για το ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς κάτω από 4 ευρώ.

Του Δημήτρη Σφαλτού

Το ψάρεμα του καλαμαριού και της σπουπιάς, με την τεχνική του shore eging επιτάσσει να κάνουμε σωστές επιλογές στον εξοπλισμό μας. Δεν σημαίνει ότι πρέπεινα προσανατολιζόμαστε μόνο στις πιο ακριβές, διότι κινδυνεύουν άμεσα με σκάλωμα σε δύσκολους βυθούς, ή σε αυτούς που ψαρεύουμε πρώτη φορά. 

Με αυτό το σκοπό, εξερευνήσαμε την ελληνική αγορά και βρήκαμε τις πιο αποδοτικές καλαμαριέρες, δοκιμάζοντάς τις φυσικά σε πραγματικές συνθήκες ψαρέματος.

Σε αυτή την έρευνα θα δείτε συνοπτικά μερικές από τις πιο φθηνές και αποδοτικές καλαμαριέρες, που δεν θα πρέπει να λείπουνε από το οπλοστάσιό σας, με κόστος κάτω από 4 ευρώ!

 

 

Η νέα σειρά Egido Jerk περιέχει καλαμαριέρες με φωσφορούχα σώματα, δυνατά πανιά, αιχμηρά άγκιστρα, την σωστή αποδοτική ποικιλία σε χρώματα, και μέγεθος 3,0 egi, για να τις ψαρεύετε και σε μέρη με βαθιά νερά ή σε ρεύματα, με πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα.

Oceanic egido Jerk all seaweed eging carpmatchfishing

Οι καλαμαριέρες Egido Jerk, εκτός από τα ανωτέρω πλεονεκτήματα, χαρακτηρίζονται από την άριστη σχέση ποιότητας και τιμής. Η μικρή τιμή (σε σχέση με άλλες ακριβότερες) απόκτησης δίνει την δυνατότητα αγοράς σε περισσότερους κωδικούς, διαφορετικά χρώματα, εκεί που θα αγοράζαμε μια μόνο καλαμαριέρα, αλλά πιο ακριβή.

eging squid fishing orange egido carpmatchfishing

Αυτό είναι σημαντικό για εμάς τους ψαράδες που ψαρεύουμε σε βυθούς με πολλά σκαλώματα, για εμάς τους eging ψαράδες που θέλουμε να σέρνουμε κάτω στον βυθό για σουπιές, για εμάς που θέλουμε να ριψοκινδυνεύσουμε την καλαμαριέρα τους για να ψάξουμε οριακά μια απότομη ξέρα, μια μεγάλη φυκιάδα, την περιοχή κάτω από ψαρόβαρκες,κτλ. Για όποιον βέβαια δεν θέλει να πάρει τα δικά μας ρίσκα, όλα καλά. Οι Egido Jerk δουλεύουν σε όλες τις συνθήκες.Οι Egido Jerk έχουν 5 βασικά χρώματα, το πορτοκαλί, το ροζ, το χακί/λαδοπράσινο, ένα natural χρωματισμό μπαρμπουνιού, και μια απομίμηση natural ψαριού σε μπλε και ασημί αποχρώσεις.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

oceanic logo

ΚΕΦΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΗΛ 210 7219221

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ VEGA RATTLE

Οι καλαμαριέρες που παράγουν ήχο, είναι ένα από τα πρόσφατα επιτεύγματα στον κόσμο του Eging. Πρόκειται για καλαμαριέρες που έχουν στο σώμα τους ένα ειδικό χώρο, με μεταλλικές μπίλιες που παράγουν ήχους μέσα στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που τινάζουμε την καλαμαριέρα μας, παράγεται μέσα στο νερό ένας ειδικός ήχος, σε συγκεκριμένη συχνότητα, που προκαλεί τα καλαμάρια και τις σουπιές να επιτεθούν πιο εύκολα. Μέχρι στιγμής συνηθίσαμε αυτά τα μοντέλα να είναι ακριβά, πολλές φορές πολύ δυσπρόσιτα για το ευρύ κοινό, και με περιορισμένο χρωματολόγιο. Αυτό πια ανήκει στο παρελθόν, γιατί με την νέα σειρά Rattle καλαμαριέρων την Vega , όλα τα παραπάνω προβλήματα έχουν λυθεί.

Στις εποχές που διανύουμε της οικονομικής κρίσης, ο ψαράς ψάχνει να βρει ποιοτικά εργαλεία για το ψάρεμά του, χωρίς να δαπανήσει μεγάλα ποσά. Μερικά παρελκόμενα, όπως οι καλαμαριέρες, μπορούν να έχουν διαρκείς απώλειες, όταν ψαρεύονται σε δύσκολους τόπους, σε σκαλώματα, βράχια, ρεμέτζα, φυκιάδες και βαθιά λιμάνια. Πολύ περισσότερο , μέχρι πρότινος που χρησιμοποιήσουμε ακριβές καλαμαριέρες με μπίλιες, και οι απώλειες πονούσαν…

vega rattle squid jigs pap squid eging carpmatchfishing

Όταν μιλάμε για την τεχνική του eging και το ψάρεμα των καλαμαριών, των σουπιών, όταν αναγκαζόμαστε να πατώσουμε τις καλαμαριέρες, όταν ψαρεύουμε σε ξέρες και βράχια, οι απώλειες των τεχνητών μας είναι δεδομένες.

Η Vega δημιούργησε την νέα σειρά Rattle Squid Jigs, η οποία περιλαμβάνει καλαμαριέρες τύπου γαρίδα ή “egi”, οι οποίες έχουν εξωτερικό βαρίδι με τρύπες, για την τοποθέτηση επιπλέον εξωτερικών βαριδιών, μεγάλη ποικιλία σε εξωτερικά χρώματα και εσωτερικές ταινίες, διπλές σειρές από κοφτερά αρπάδια, με αντοχή στον χρόνο και στην διάβρωση από την αλμύρα της θάλασσας.

vega rattle squid jigs carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

en-plo-logo-carpmatchfishing

 Εν πλω-Χρήστος Καλαιτζής

 Δημοσθένους 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ- 2310-752359 / 2310-752169

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ SEKAI KOUIKA

Οι καλαμαριέρες της Sekai με το κωδικό όνομα Kouika, είναι από τις προσεγμένες της αγοράς (στην κατηγορία πάντα του φθηνού/ποιοτικού) και συγκαταλέγονται στην σειρά των τεχνητών δολωμάτων για καλαμάρια και σουπιές. Η επιλογή τους εργοστασιακά ,έγινε έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη σχέση ποιότητας και της καλύτερης τιμής. Τα υλικά κατασκευής στο μέτρου του δυνατού είναι από επιλεγμένα υλικά , με μεγάλη αντοχή στην καταπόνηση , στα χτυπήματα, στην αλμύρα και στον χρόνο.

sekai 3 kalamarieres squid soupia eging carpmatchfishing

H πρώτη επιλογή για την εισαγωγή τους στην Ελλάδα έγινε με τα πιο αποδοτικά χρώματα πάντα στατιστικά, τα οποία είναι το λευκό, το πορτοκαλί και το natural μοντέλο, που προσομοιάζει με χρωματισμούς ψαριού. Το πορτοκαλί μοντέλο είναι μια must have καλαμαριέρα για όλους τους ψαράδες, γιατί είναι από τα πιο αποδοτικά χρώματα κατά την διάρκεια του σούρουπου και τις πρώτες βραδινές ώρες. Η λευκή καλαμαριέρα είναι ένα μοντέλο all around, το οποίο χρησιμοποιείται όλες τις ώρες της ημέρας, και έχει δείξει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Το πανί της έχει ειδική πλέξη, η οποία δημιουργεί ιριδισμούς και αντανακλάσεις, μοιάζοντας με τις αντανακλάσεις των λεπιών των ψαριών.

sekai leuki kalamariera squid eging carpmatchfishing

Τέλος το natural μοντέλο έχει στην ράχη του τις αποχρώσεις του μπλε, μοιάζοντας σαν τα κλασικά μικρόψαρα που κυνηγούν τα καλαμάρια για να τραφούν. Οι natural καλαμαριέρες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει πολύ καλά αποτελέσματα σε πολυψαρεμένους τόπους, όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός ψαράδων και τα καλαμαρια έχουν γίνει πονηρεμένα.

sekai natural kalamariera eging carpmatchfishing

Στο κλασικό σχήμα της γαρίδας (egi) , που ήταν και οι καλαμαριέρες της δοκιμής μας, διαθέτουν όλες μυτερό σχήμα κεφαλιού για να κάνει απότομους ελιγμούς στο νερό (κίνηση dart action), φτεράκια στα πλαϊνά για ισορροπία και ομαλή βύθιση, βαρίδι υδροδυναμικό με εγκοπές στο κάτω μέρος και τρύπες για επιπλέον βαρίδια βύθισης, δύο στεφάνια με πολύ κοφτερά αρπάδια, πανί πυκνής πλέξης στο natural μοντέλο, και αραιή στα δύο υπόλοιπα, ενώ το σώμα είναι όλο φωσφορίζων Glow.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεργαζόμενα καταστήματα:

fishing4u logo carpmatchfishing

Fishing4u.gr – Είδη Αλιείας
Αναλήψεως 188 – Μαυροκορδάτου
38221 Βόλος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο : (+30) 2421-107-396

http://www.fishing4u.gr

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ VEGA GLOW

Οι καλαμαριέρες Vega glow , όπως προείπαμε, χαρακτηρίζονται από την άριστη σχέση ποιότητας και τιμής. Η πολύ μικρή τιμή απόκτησης δίνει την δυνατότητα αγοράς σε πολλά μοντέλα και διαφορετικούς χρωματισμούς, εκεί που θα αγοράζαμε μια πιο ακριβή. Για ψαράδες που ψαρεύουν σε βυθούς με πολλά σκαλώματα, για ψαράδες που θέλουν να σέρνουν κάτω στον βυθό για σουπιές, για ψαράδες που θέλουν να ριψοκινδυνεύσουν την καλαμαριέρα τους για να ψάξουν οριακά μια ξέρα, μια μεγάλη φυκιάδα, την περιοχή κάτω από ψαρόβαρκες, οι Vega glow αποτελούν άριστη επιλογή.

vega glow all jigs squid carpmatchfishing

Στις σημερινές εποχές που διανύουμε της οικονομικής κρίσης, ο ψαράς ψάχνει να βρει ποιοτικά εργαλεία για το ψάρεμά του, χωρίς να δαπανήσει υπέρογκα ποσά. Μερικά παρελκόμενα, όπως τα τεχνητά δολώματα, μπορούν να έχουν διαρκείς απώλειες, όταν ψαρεύονται σε κακοτράχαλους τόπους.

Οι καλαμαριέρες Vega glow συνδυάζουν ποιοτικά πανιά, ζωηρά χρώματα και μοτίβα, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πολλές top πανάκριβες καλαμαριέρες του εμπορίου. To χρωματολόγιο είναι μεγάλο και ικανό να καλύψει όλα τα γούστα και όλες τις συνθήκες ψαρέματος. Πορτοκαλί αποχρώσεις για το ψάρεμα στο σούρουπο και ξημέρωμα, μπλε για καθαρά νερά και natural επιλογές, κόκκινο για θολά νερά και βραδυνό ψάρεμα, είναι μερικά παραδείγματα που καλύπτουν οι καλαμαριέρες της Vega. Επιπλέον το σώμα τους είναι φωσφορίζων σε ήπια ένταση, δίνοντας μία από τις καλύτερες επιλογές για το νυχτερινό ψάρεμα.

vega glow eging sfaltos kalamarieres carpmatchfishing

Διαθέτουν επίσης δυνατές πλέξεις στο ύφασμα για αντοχή στα δαγκώματα, ιριδίζοντα πανιά που κάνουν αντανακλάσεις , αιχμηρά αρπάδια που δεν σκουριάζουν εύκολα, σώματα που κάνουν όλες τις απότομες κινήσεις για να προσελκύσουν τα καλαμάρια και τις σουπιές, και το πιο σημαντικό, σε τιμές που είναι από τις πιο ανταγωνιστικές της αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες:

en-plo-logo-carpmatchfishing

 Εν πλω-Χρήστος Καλαιτζής

 Δημοσθένους 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ- 2310-752359 / 2310-752169

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ RΑGE TACKLE /F series

Η σειρά F των καλαμαριέρων Rage Tackle, είναι η πιο οικονομική, με μοναδικό κόστος απόκτησης τα 1,80 ευρώ! Στην F series συναντώνται 6 χρώματα, πορτοκαλί, πορτοκαλί με βούλες, ροζ με βούλες, μπλε, μπλε με βούλες, και το κλασικό κοκκινοκέφαλο.

f series rage tackle jigs kalamarieres carpmatchfishing eging

Το εξωτερικό βαρίδι είναι το ελλειψοειδές με τις δύο τρύπες, έχουν κοφτερά αρπάδια, σταθερό ρυθμό βύθισης ένα μέτρο τα 3,5 δευτερόλεπτα, στέκεται με τα αρπάδια σε γωνία από τον βυθό, στα 3.0 egi έχουν βάρος 13 γρ, ενώ η τιμή είναι από τις καλύτερες της αγοράς. Τώρα μπορείτε να ψάχνετε άφοβα όλους τους βυθούς, τις ξέρες, τα φύκια, τα σχοινιά, χωρίς να σας νοιάζει εάν θα κοπεί κάποια καλαμαριέρα που χρυσοπληρώσατε.

Καλαμαριέρες Rage Tackle /Μ series Boat

Πρόκειται για τα πασίγνωστα «γουρουνάκια», τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για ψάρεμα καλαμαριών από σκάφος, αλλά τα ψαρεύουν και αρκετοί από την ακτή. Η τιμή τους ανέρχεται στα 2,5 ευρώ.

M series boat eging rage tackle kalamarieres varkas carpmatchfishing

Η σειρά έχει 9 χρωματισμούς, σε όλα τα δοκιμασμένα χρόνια τώρα χρώματα. Ο κρίκος τους είναι περιστρεφόμενος, η πλεύση τους ομαλή, το βάρος τους είναι στα 10 γρ , και είναι βυθιζόμενες.

rage tackle m series sfaltos eging carpmatchfishing

Ποιοτικά βαρίδια, πανιά, χρωματισμοί, μοναδικοί φωσφορισμοί και ιδιαίτερες πλεύσεις. Η γκάμα είναι πολύ μεγάλη, τα χρώματα ακόμη περισσότερα, και τα περισσότερα από αυτά ήδη κοσμούν την εργαλειοθήκη μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Pesca Mafia

pesca mafia logo carpmatchfishing

www.pescamafia.gr
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 277, Αγ. Δημήτριος 173 43
Τηλέφωνο: 21 0996 8339

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ SHIMATSU COBRA

Πρόκειται για την δεύτερη γενιά των καλαμαριέρων της Shimatsu, οι οποίες συνδυάζουν ποιοτικά πανιά, ζωηρά χρώματα και μοτίβα, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πολλές top πανάκριβες καλαμαριέρες του εμπορίου.

Δυνατές πλέξεις, ιριδίζοντα πανιά, χρώματα σε συνδυασμούς natural , αλλά και αντίθεσης, αιχμηρά αρπάδια, σώματα που κάνουν όλες τις απότομες κινήσεις για να προσελκύσουν τα καλαμάρια, και το πιο σημαντικό, σε τιμές που είναι από τις πιο ανταγωνιστικές της αγοράς.

 

shimatsu-squid-jigs-eging-carp-matchfishing.gr

Τέλος πια τα ...κλάματα μόλις μαγκώσει η ακριβή μας καλαμαριέρα στα βράχια, μόλις σπάσει πάνω στην βολή το νήμα ή χωθεί μέσα στην βαθιά ποσειδωνία. Μπορούμε να ψάχνουμε τα καλαμάρια σε όλους τους δύσκολους βυθούς, χωρίς να μετράμε το κάθε ευρώ προκειμένου να τις ξαναποκτήσουμε μόλις χαθούν!
Οι Cobra της Shimatsu έχουν αντοχή στον χρόνο, και εάν ενισχύσετε τις ραφές με λίγη κόλλα στιγμής, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα να τις σύρετε οπουδήποτε.

 

shimatsu-cobra-squid-jigs-eging

Πολύ αποδοτικά αποδείχθηκαν τα μοντέλα Shimatsu Cobra σε μέρη με βράχια , βαθιές παραλίες με κροκάλες, και σε μικτούς βυθούς για σουπιές. Μερικά από αυτά είναι η λευκή καλαμαριέρα με τo ιριδίζον πανί και την κίτρινη γραμμή στα πλαϊνά, η κίτρινη με τις βούλες στην κοιλιά, η κίτρινη με τις εναλλαγές του πράσινου στην ράχη της, η ροζ με το ιριδίζον πανί, και αυτές με τα σώματα rainbow στα πλαϊνά τους. Οι περισσότερες διαθέτουν φωσφορούχα σώματα, για να ψαρεύουν σε δύσκολες συνθήκες και σε πολυψαρεμένα μέρη. Τιμή στα 3 ευρώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ SHIMATSU COBRA 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

LUCKY FISHING

www.lucky-fishing.gr

ΤΗΛ : 2610334810 – 2610432611 – 2610910037

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ PREGIO 

Οι καλαμαριέρες Pregio είναι ταυτόσημες με την χαμηλή τιμή και την ποιότητα. Οι pregio squid jigs είναι φτιαγμένες στο κλασικό σχέδιο της γαρίδας και θα τις βρείτε στους πολύ αποδοτικούς εξωτερικούς χρωματισμούς του πράσινου, μπλε, κόκκινου και πορτοκαλί.

Mεγάλη σημασία έχουν οι εσωτερικές rainbow ταινίες, που τις κάνουν πολύ αποδοτικές στα ημερήσια ψαρέματα, αφού ο συνδυασμός αυτού του χρωματιστού μοτίβου έλκει τις σουπιές και τα καλαμάρια στο βυθό.

Εχουν δύο στεφάνια με αρπάδια, εξωτερικό βαρίδι, φτεράκια πλεύσης και φοσφωρούχο σώμα.

pregio-squid-jigs-ereuna-eging-carpmatchfishing.jpg

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

Σμαρώ Καλαιτζή

ΤΗΛ 2310569456

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ SHIMATSU

Οι καλαμαριέρες της Shimatsu είναι αποδοτικές , σε κλασικά σχέδια και ακολουθούν την καλή πεπατημένη οδό της άριστης σχέσης ποιότητας και τιμής. Πρόκειται για τις πιο ανταγωνιστικές καλαμαριέρες σε τιμή της αγοράς, κυκλοφορούν σε χρώματα, μπλε, πορτοκαλί, λευκό, κόκκινο, πράσινο, και πολλά άλλα συνδυαστικά χρώματα για όλα τα γούστα.

 

shimatsu-eging-jigs

Με διπλές ανοξείδωτες ακίδες, φτεράκια για πλεύση, φωσφορούχα σώματα, σταθερό μπροστινό κρίκο, είναι αποδοτικές για το ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς. Επιπλέον η χαμηλή τους τιμή των 2 ευρώ, είναι ένα πολύ δυνατό κίνητρο για την αγοράς τους.

Η νέα σειρά καλαμαριέρες της εταιρείας Shimatsu δημιουργήθηκε με κύριο στόχο τα καλαμάρια και τις σουπιές των ελληνικών θαλασσών. Αποδίδουν μακρινές βολές (ακόμα και κόντρα στο δυνατό αέρα με τα μοντέλα των 3,5 egi), αποδίδουν πολύ καλή πλεύση με αποτέλεσμα να προσελκύουν τα μαλάκια και να αποφεύγουν τα σκαλώματα στο βυθό.

shimatsu-eging.jpg

Είναι επίσης εξοπλισμένες με κόκκινα τρισδιάστατα μάτια και μολύβι με υδροδυναμικό σχεδιασμό στο κάτω μέρος τους. Ένα επιπλέον προσόν που κάνει την διαφορά, είναι το ύφασμα με τα ολογραφικά χρώματα με το οποίο είναι επενδυμένες και η γραμμή φωσφόρου που υπάρχει στην περιοχή της κοιλιάς, ώστε να γίνονται ευδιάκριτες από μεγάλη απόσταση.Τιμή στα 2 ευρώ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

LUCKY FISHING

www.lucky-fishing.gr

ΤΗΛ : 2610334810 – 2610432611 – 2610910037

 

 ΚAΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ OCEANIC TEAM

Οι καλαμαριέρες της Oceanic Team ανήκουν στην κατηγορία των τεχνητών δολωμάτων , που έχουν σαν κύριο γνώμονα το ρητό «ποιότητα σε άριστη τιμή». Πράγματι, με 1,5-2 ευρώ λιανική τιμή, είναι πάρα πολύ προσιτές στο αγοραστικό κοινό, ενώ δεν στερούνται την ποιότητα που συνάδει το όνομα της Oceanic.

 

oceanic-squid-jigs-kalamarieres.jpg

Διαθέτουν κοφτερές διπλές ακίδες, ποιοτικά πανιά αντοχής, σταθερή πλεύση, φτεράκια ομαλής πλεύσης, ιδιαίτερους χρωματισμούς και ταινίες φωσφόρου στο κάτω μέρος τους και στην ουρά. Πάρα πολύ ξεχωριστό είναι το λευκό της μοντέλο, με τις λιτές γραμμές, το οποίο είναι πάρα πολύ αποδοτικό σε σουπιές και καλαμάρια, όπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία.Tέλος, το εξωτερικό τους βαρίδι έχει τρύπες για να κρεμάμε επιπλέον βάρη, και να τις χρησιμοποιούμε σε ρεύματα και βαθιά νερά.Θα τις βρείτε σε μεγέθη των 2,5 egi και σε ποικιλία χρωματισμών, αποκλειστικά από την Oceanic Team.

 

kalamarieres-eging-oceanic-jigs.jpg


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

oceanic logo

ΚΕΦΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΤΗΛ 210 7219221

  

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ KIKU

Οι καλαμαριέρες της Kiku αποτελούν μια νέα, πολύ οικονομική και αποδοτική σειρά από απομιμήσεις γαρίδας, ικανές για αξιόλογα αποτελέσματα στα ψαρέματα των καλαμαριών. Πρόκειται για μια νέα γκάμα στον ελλαδικό χώρο, η οποία φημίζεται για την ποιότητα κατασκευής τους , σε σχέση με την τίμια τιμή τους.

 

kikusquidjigs-eging.jpg

Διαθέτουν φωσφορίζοντα σώματα, πανιά με πολύ ιδιαίτερη δομή και με μεγάλη αντοχή. Ανάμεσα από τις πυκνές τους πλέξεις, υπάρχουν χρωματιστές ίνες, οι οποίες μόλις πέσει πάνω τους το φως δημιουργούν αντανακλάσεις και ιριδισμούς, μοναδικούς για τον τομέα της καλαμαριέρας.

Αυτές οι αντανακλάσεις προσομοιάζουν τα λέπια των ψαριών και σε μεγάλο βαθμό, είναι υπαίτιες για τα αποδοτικά τους αποτελέσματα. Διαθέτουν αληθοφανή μάτια, φωσφορούχο σώμα, φτεράκια πλεύσης, δύο στεφάνια με κοφτερές ακίδες και εξωτερικό βαρίδι για ομαλή πλεύση. Τα μοντέλα που δοκιμάσαμε ήταν σε χρωματισμούς μπλε, κίτρινο, πράσινο , μωβ, και ένα μπλε μοντέλο με ροζ ρίγες στα πλαϊνά, στα μεγέθη των 3 egi.

 

kiku-jigs-eging.jpg

Αποτελούν μια καλή επιλογή για αυτούς που θέλουν μια ποιοτική καλαμαριέρα με λίγα χρήματα, ή για αυτούς που ψαρεύουν σε δύσκολους βυθούς και δεν θέλουν να χάνουν ακριβές καλαμαριέρες.

Η Kiku με τις πρωτοποριακές της τιμές, θα είναι πάντα δίπλα στον απαιτητικό ψαρά των καλαμαριών, των σουπιών και των κεφαλόποδων γενικότερα. Τιμή στα 3 ευρώ για το μέγεθος των 3 egi.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ KIKU 


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Δ.Γούναρη 74, Μαρούσι.

ΤΗΛ: 210-8066528 

 

REMIXON ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ

H Remixon είναι μια εταιρεία που συμβαδίζει με την κατεύθυνση καλή ποιότητα και άριστη τιμή. Η γκάμα της στα τεχνητά δολώματα για το ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς ακολουθεί το παραπάνω παράδειγμα, και μας δίνει ξεχωριστές καλαμαριέρες για κάθε περίπτωση.

Καινοτόμες είναι οι γαρίδες της σε πραγματική απομίμηση, στα πολύ αποδοτικά χρώματα πορτοκαλί με βούλες και πράσινο. Αυτές έχουνε τα φτερά στο κάτω μέρος , αντί για τα πλαινά, προσομοιάζοντας την κίνηση μέσα στο νερό που κάνουνε τα ποδαράκια της γαρίδας.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα σε θάλασσα και γλυκά νερά.Τεχνικές eging για ψάρεμα καλαμαριών

Υπάρχουνε μοντέλα στην κλασική σχηματική απομίμηση γαρίδας (egi ), με βάρος 2,5 egi, εξωτερικό μολύβι, φωσφορούχο σώμα, πυκνής πλέξη πανί, και τα δύο ζευγάρια αρπάδια στο πίσω μέρος τους. Το σημαντικό με αυτά τα μοντέλα είναι τα μοναδικά τους συνδυαστικά χρώματα, κόκκινο, κίτρινο, και λευκό. Τέλος υπάρχει και ένας τρίτος τύπος καλαμαριέρας Remixon sure squid, με μαύρο σώμα και μαύρο πυκνής πλέξης πανί, το οποίο διαθέτει στεφάνια με αρπάδια, μόνο στο πάνω μέρος τους.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα σε θάλασσα και γλυκά νερά.Τεχνικές eging για ψάρεμα καλαμαριών

Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό κάνει την συγκεκριμένη καλαμαριέρα ιδανική για ψάρεμα σύριζα ( και σέρνοντας) στον βυθό, αφού η απουσία των κάτω αρπαδιών δεν την σκαλώνει στα εμπόδια του βυθού. Μοιάζει πολύ χρωματικά με γαρίδα ή κοκωβιό, κάνοντάς την ιδανική για σουπιές. Θα την βρείτε σε μεγέθη 3-3,5 egi. Δοκιμάσαμε όλες τις καλαμαριέρες της Remixon, για ψάρεμα καλαμαριών και σουπιών, και αποκομίσαμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις ικανότητές τους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να έχεις αποτελέσματα. Μεχρι τώρα οι καλαμαριέρες της Remixon έχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής στην αγορά, με αποτελέσματα που δεν αμφισβητούνται. Τιμές από 1,5-2,70 ευρώ.


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

RIZOULIS SPORT FISHING STORE ,

ΤΗΛ 2494 022764 

www.rizoulis.gr

 

MEGA-ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ LED

Τις συγκεκριμένες καλαμαριέρες έχετε την δυνατότητα να τις δείτε και σε ξεχωριστή δοκιμή στο site μας, στις δοκιμές εξοπλισμού για το eging. Οι καλαμαριέρες της Mega έχουνε το κλασικό σχήμα της γαρίδας, αραιής πλέξης πανί, εξωτερικό μολύβι, βάρος 2,5 egi, και το χαρακτηριστικό ότι μόλις έρθουνε σε επαφή με το θαλασσινό νερό, αναβοσβήνει ένα κόκκινο led, προσελκύοντας τα καλαμάρια και τα υπόλοιπα κεφαλόποδα. Έχουνε μεγάλη διάρκεια ζωής και ιδανική τιμή για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι πολύ προσιτές , με ενδεικτική τιμή στα 1,5 ευρώ.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα σε θάλασσα και γλυκά νερά.Τεχνικές eging για ψάρεμα καλαμαριών

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΤΗΣ MEGA

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

 Εν πλω-Χρήστος Καλαιτζής

Δημοσθένους 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ- 2310-752359
2310-752169

MAJORA-ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ « THE EGI MOVE X»

Η Majora έχει ακολουθήσει την επιτυχημένη συνταγή της σωστής τιμής με την καλύτερη δυνατή ποιότητα στα προϊόντα της. Από αυτή την κατεύθυνση δεν θα μπορούσε να απέχει η σειρά της για το ψάρεμα των κεφαλόποδων.

Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε η σειρά «egi move x», που αποτελείται από 13 καλαμαριέρες διαφόρων χρωμάτων, σε μεγέθη από 1,8 έως και 4 egi. Εμείς δοκιμάσαμε μερικές από την γκάμα της Majora, την κίτρινη με λευκή κοιλιά, την πράσινη με τα ασημένια glitters στην ράχη και την κίτρινη με τις κόκκινες τοξοειδείς γραμμώσεις στην πλάτη.

 

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα σε θάλασσα και γλυκά νερά.Τεχνικές eging για ψάρεμα καλαμαριών

Να σημειώσουμε ότι δοκιμάσαμε τις καλαμαριέρες σε μορφή γαρίδας, με φωσφορούχο σώμα, και με εξωτερικό μολύβι αεροδυναμικού σχήματος. Αποκομίσαμε χρήσιμα συμπεράσματα από την χρήση τους και τις εκτιμήσαμε δεόντως σε μέρη με βαθιά νερά και δυνατά ρεύματα, ειδικά τα πιο μεγάλα μοντέλα των 3,5 egi.

www.carp-matchfishing.gr. Τα πάντα για το ψάρεμα σε θάλασσα και γλυκά νερά.Τεχνικές eging για ψάρεμα καλαμαριών

Σε αυτά τα δύσκολα σημεία, πιάσαμε αρκετά καλαμάρια, εκεί που μικρότερου βάρους καλαμαριέρες απλά παρασυρόταν από τα ρεύματα. Πρόκειται συμπερασματικά για μια σειρά από καλαμαριέρες πολύ τίμιες για την χαμηλή τους τιμή,Τιμή για τα μοντέλα των 3 egi στα 3,5 ευρώ, ενώ κάποιες στα 3,5 egi φτάνουν τα 4,5 ευρώ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

fournaris logo

FOURNARIS FISHING EQUIPMENT

ΤΗΛ 210 9600940

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΤΗΣ VEGA

Οι καλαμαριέρες της Vega βρίσκονται σε υψηλή θέση αναλογικά με την κατηγορία τους, καθώς τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουνε την αληθοφανή παρουσίαση ενός φυσικού δολώματος .
Τα καινοτόμα αυτά χαρακτηριστικά ανευρίσκονται συνήθως σε πιο εξειδικευμένες καλαμαριέρες της αγοράς, και από αυτές δεν θα μπορούσανε να λείπουνε τα μοντέλα της Vega . Τα τελευταία που εισάγονται στην ελληνική αγορά είναι σε μεγέθη 2,5 -3,5 egi, με βάρος αντίστοιχα από 9 έως και 16,5 γραμμάρια.

eging-jigs-braid

Τα πανιά τους είναι πυκνής πλέξης, έχουνε αεροδυναμικό μολύβι στο κάτω μέρος τους , το σχήμα τους είναι το κλασικό της γαρίδας ( egi ), και έχουνε δύο κοφτερά στεφάνια με αρπάδια. Ο ρυθμός βύθισης είναι αργός –slow sinking-και είναι ιδανικός για ρηχά σχετικά νερά, με ήπια ρεύματα.
Ειδικά για καχύποπτα καλαμάρια και σουπιές, που είναι διστακτικά να χτυπήσουν σε καλαμαριέρες γρήγορης βύθισης, οι καλαμαριέρες της Vega είναι μια καλή επιλογή.

eging-jigs-vega-squid

Οι καλαμαριέρες της Vega, είναι φυσικές απομιμήσης, από γαρίδα, κέφαλο και ψάρι. Τα τρία χρώματα που δοκιμάσαμε κατά κόρον στα ψαρέματά μας, ήταν τα κύρια θηράματα των αρπακτικών κεφαλόποδων, στα περισσότερα μέρη των δοκιμών μας. Επιπλέον πολύ χρήσιμα είναι οι εσωτερικές τους ταινίες, οι οποίες στα χρώματα του χρυσού, κόκκινου και ασημένιου, έχουν δείξει πολύ καλά αποτελέσματα. Ενδεικτικές τιμές στα 3 egi, στα 3,75 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΨΑΡΕΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΩΝ ΤΗΣ VEGA

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

en plo logo carpmatchfishing

 Εν πλω-Χρήστος Καλαιτζής

Δημοσθένους 39, Θεσσαλονίκη

Τηλ- 2310-752359
2310-752169

 

KAΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ LINEA EFFE SQUID JIGS

Οι καλαμαριέρες της Linea Effe στηρίζονται στην πολύ προσιτή τιμή με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Θα τις βρείτε στο κλασικό σχήμα της γαρίδας egi, με δύο στεφάνια αρπάδια και φοσφωρούχα σώματα.

garidalinea-apli-eging-carpmatchfishing.jpg

Τα χρώματα είναι τα κλασικά του εμπορίου, ενώ στην συσκευασία τους υπάρχει θήκη για τα αρπάδια, για να μην μπλέκονται μεταξύ τους, ακόμη και για να τις κουβαλάτε στην τσέπη σας, χωρίς τον κίνδυνο να καρφωθείτε. Στο ψάρεμα της σουπιάς στον βυθό είναι μια πολύ καλή επιλογή, καθώς η τιμή τους μέχρι τα 2 ευρώ, είναι πολύ προσιτή και δεν στενοχωριέμαστε εαν σκαλώσουν.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

ΑΦΟΙ ΡΟΓΔΑΚΗ

ΤΗΛ 2310306796

ΔΙΑΘΕΣΗ:

 Ρατζώνης Θεόδωρος-GFS

 Τηλ-2310785477

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ LINEA EFFE SQUID JIGS ΜΕ ΑΡΠΑΔΙΑ

Στα ίδια μοτίβα και σχέδια όπως και στα παραπάνω μοντέλα, οι καλαμαριέρες της Linea Effe με αρπάδια, διαθέτουν επιπλέον διπλά αρπάδια στο πάνω μέρος του σώματός τους. (outside hooks)

garidalinea-eging-carpmatchfishing.jpg

Τα αρπάδια αυτά προσφέρουν καλύτερη συγκράτηση στα καλαμάρια και στις σουπιές, ειδικά σε αυτά που είναι δύστροπα και δεν αγκιστρώνονται εύκολα. Είναι πολύ αποδοτικές στο ψάρεμα πολύ κοντά στον βυθό για σουπιές. Οπως και οι παραπάνω, δεν ξεπερνούν τα 2 ευρώ σε τιμή. Διαθέτουν εξωτερικές θήκες για τα αρπάδια, όπως και οι κλασικές γαρίδες egi της Linea Effe.

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

 ΑΦΟΙ ΡΟΓΔΑΚΗ

 ΤΗΛ 2310306796

ΔΙΑΘΕΣΗ:

 Ρατζώνης Θεόδωρος-GFS

 Τηλ-2310785477

 

FILPESCA ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

Οι καλαμαριέρες Filpesca είναι οι κλασικές γαρίδες στα κλασικά χρώματα κόκκινο, μπλε, πορτοκαλί, ροζ, πράσινο, κοκκινοκέφαλη, και ράχη rainbow. Διαθέτουν δύο στεφάνια με αρπάδια, φοσφωρούχο σώμα, πλαινά φτεράκια για ομαλή πλεύση και εξωτερικό τριγωνικό βαρίδι. Οι καλαμαριέρες Filpesca κοστίζουν στα 2 ευρώ και είναι κατάλληλες για κανονικό ψάρεμα καλαμαριών και σουπιών, αλλά και για να εξευρενήσετε με οικονομική ασφάλεια τους δύσκολους βυθούς.

flipesca-garida-eging-carpmatchfishing.jpg

ANTIΠΡΟΣΩΠΟΣ:

ARCOFIL

ΤΗΛ 210 2831514  

ΔΙΑΘΕΣΗ:

 Ρατζώνης Θεόδωρος-GFS

 Τηλ-2310785477

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ FILPESCA ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

Οι καλαμαριέρες γουρουνάκια ήταν οι πρώτες που είχαν εισαχθεί στην Ελλάδα για το ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς, ενώ τις χαρακτήριζε η απλότητα στην κατασκευή, το ενσωματωμένο βαρίδι, τα διπλά στεφάνια με αρπάδια και τα πανιά αντοχής στα δαγκώματα.

Τέτοιες είναι οι καλαμαριέρες γουρουνάκια της Filpesca, κοστίζουν 2 ευρώ περίπου, και θα τις βρείτε στα κλασικά χρώματα κόκκινο, κίτρινο, μπλε, μωβ, κοκκινοκέφαλο, πορτοκαλί. Αποτελούν μια οικονομική επιλογή για αυτούς που ψάχνουν ακόμη την  παλιά παραδοσιακή αποδοτική καλαμαριέρα.

flipesca-gourounaki-eging-carpmatchfishing.jpg

ANTIΠΡΟΣΩΠΟΣ:

ARCOFIL

ΤΗΛ 210 2831514

 ΔΙΑΘΕΣΗ:

 Ρατζώνης Θεόδωρος-GFS

 Τηλ-2310785477

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ FISHUS ΓΑΡΙΔΕΣ

Κλασικές καλαμαριέρες γαρίδες, σε πολύ προσιτή και οικονομική τιμή. Διαθέτουν δύο στεφάνια με αρπάδια, κρίκο με στριφτάρι στο μπροστινό μέρος τους, φοσφωρούχο σώμα, πλαινά φτεράκια πλεύσης , εξωτερικό βαρίδι και σκληρά εξωτερικά πανιά. Η τιμή τους είναι στα 2 ευρώ. 

Θα τις βρείτε και σε διαφορετικά μεγέθη, από 1,5 , 2,5 έως και 3 egi, ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Τα μικρά μοντέλα σε egi, είναι ιδανικά για δύσκολα καλαμάρια και για σουπιές.

fishus-garides-eging-carpmatchfishing.jpg

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

PATROMARE ,Π.ΠΑΤΟΥΝΗ & ΣΙΑ ΟΕ

ΨΑΡΡΩΝ 8 & ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

THΛ-2104623405 

 

ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ FISHUS EGGY FLASH

Tα γουρουνάκια αυτά της εταιρείας Fishus έχουν τα χαρακτηριστικά των κλασικών καλαμαριέρων, με τη διαφορά ότι διαθέτουν εσωτερικών ταινιών rainbow για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.  Τα πολλαπλά χρώματα της εσωτερικής ταινίας δημιουργούν περισσότερες αντανακλάσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, κάνοντας αυτά τα γουρουνάκια πολύ αποδοτικά για το ψάρεμα της σουπιάς. Η τιμή τους είναι στα 2 ευρώ.

fishus-gour-eging-carpmatchfishing.jpg

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ:

PATROMARE ,Π.ΠΑΤΟΥΝΗ & ΣΙΑ ΟΕ

ΨΑΡΡΩΝ 8 & ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

THΛ-2104623405 

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ LINK ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ EGING

  

www.carp-matchfishing.gr

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.