eging
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

dokimi kalami eging oceanic team samurai carpmatchfishingΔοκιμή εξοπλισμού Eging: Oceanic Team Samurai 8,9’’ eging rod: Ένα διαφορετικό καλάμι eging για μακρινές βολές.

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός, Νίκος Ζάρας

Καλάμια eging έχουμε δει πολλά, και θα δούμε ακόμη περισσότερα. Καλάμια όμως που να επιτρέπουν το μέγιστο μιας μακρινής βολής, να έχουν μεγαλύτερο μήκος από τα κλασικά, και ταυτόχρονα να έχουν ευαισθησία, ποιοτικά υλικά και χαμηλό βάρος , θα βρείτε ελάχιστα!

Εκεί έρχεται το νέο καλάμι eging της Oceanic Team, το Samurai 8,9 “, να δώσει νέα δεδομένα στην αγαπημένη μας τεχνική, το ψάρεμα των καλαμαριών.

 

 

 

Το διαφορετικό καλάμι eging της Oceanic Team, ονομάζεται Samurai και έχει μήκος 8,9 πόδια, δηλαδή 2,68 μέτρα. Είναι ένα καινούριο project της Oceanic Team, για να παντρέψει μακρινή βολή, ευαισθησία και ποιότητα.

oceanic samurai eging rod all carpmatchfishing

Το ζητούμενο βλέπετε από πάρα πολλούς ψαράδες των καλαμαριών, ήταν αυτό το επιπλέον μήκος μας βοηθά αρκετά στην επίτευξη μακρινών βολών, από βραχώδεις ακτές αλλά και από παραλίες, για να φτάσουμε τα πιο μακρινά σημεία που κολυμπούν τα καλαμάρια, ακόμη και οι σουπιές.

eging rod sunset carpmatchfishing

Ξεφεύγει δηλαδή από τα κλασικά καλάμια eging που έχουν μέγιστο μήκος 2,50 -2,60 μέτρα(8,3-8,6ft) , δίνοντας μας την δυνατότητα να φτάσουμε εκεί που οι άλλοι δεν φτάνουν! Τι γίνεται με τα υπόλοιπα όμως χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα καλάμι για να είναι σωστό eging?

Χαρακτηριστικά και ιδιότητες

To δίσπαστο Samurai 8,9 είναι κατασκευασμένο από carbon micro pitch, για να είναι στιβαρό, ελαφρύ και με αποθέματα δύναμης να τραβήξει από τα βαθιά, οποιοδήποτε καλαμάρι.

oceanic team samurai rod carpmatchfishing

Ταυτόχρονα όμως η μύτη του είναι αρκετά ευαίσθητη για να νιώθουμε το άγγιγμα του καλαμαριού στην καλαμαριέρα μας και να μπορούμε να το καρφώσουμε. Σε αυτό βέβαια θα σας βοηθήσει τα μέγιστα η χρήση ενός καλού νήματος λεπτής διατομής, σαν το οκτάκλωνο Eginio 0.6PE της Oceanic Team.

oceanic samurai eginio braid carpmatchfishing

Από τις δοκιμές σε αρκετά ψαρέματα eging που κάναμε με το συγκεκριμένο καλάμι, είδαμε ότι είναι πραγματικό καλάμι eging, και όχι ένα ακόμη «καλάμι με αυτοκόλλητο eging» ! Το χτύπημα του καλαμαριού το ανιχνεύει ακόμη και στο τέρμα της βολής του. Ταυτόχρονα κυρτώνει σωστά στο μεσαίο και ανώτερο τμήμα του , για να απορροφήσει πάνω του όλα τα τραβήγματα, χωρίς απαραίτητα να δίνει καν φρένα ο μηχανισμός!

oceanic team samurai rod curves carpmatchfishing

Το βάρος του είναι 143 γραμμάρια και η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με την μέθοδο spigot.

 samurai eging oceanic spigot carpmatchfishing

Το εύρος των καλαμαριέρων που μπορεί να πετάει είναι 2,5-4,0 egi weight, ενώ τα νήματα που διαχειρίζεται είναι από 0,6-1,0 ΡΕ. Το μήκος της λαβής του butt είναι 33 εκατοστά, για να εκτελούνται άνετα τα jerks, και οι άλλες κινήσεις του eging.

oceanic team samurai butt carpmatchfishing

Η βάση του μηχανισμού είναι νέας σχεδίασης από την Oceanic Team, βιδώνει από επάνω προς τα κάτω και έχει όγκο για σωστό κράτημα με το χέρι. Η βάση του μηχανισμού , καθώς και το τέλος του butt καλύπτονται από υλικό eva.

oceanic team samurai rod egido reel eginio braid carpmatchfishing

Οι οδηγοί του τώρα είναι ανώτερης ποιότητας , μονής στήριξης , από την εταιρεία Fuji, είναι το μοντέλο Fazlite Κ. Έχουν μεγαλύτερη διάμετρο οι οδηγοί του σχεδίασης «Κ», ώστε να βοηθούν ακόμη περισσότερο το θέμα της μακρινής βολής με την μείωση των τριβών.

oceanic team samurai eging guides carpmatchfishing

Ψαρευτική δοκιμή καλαμιού Samurai Eging

Μετά τα ψαρέματα που κάναμε, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα , ότι το νέο project της Oceanic Team για καλάμι eging μακρινής βολής, είναι απόλυτα επιτυχημένο. 1)Πρώτον, οι βολές είναι μεγαλύτερες από τα κοινά καλάμια, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την ψαρεύτρα μας, ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες.

oceanic rod eging samurai sfaltos carpmatchfishing

2)Δεύτερον , υπάρχει ικανή ευαισθησία στο Samurai να ανιχνεύει σωστά τις τσιμπιές των καλαμαριών, αλλά και να κυρτώνει με σωστή παραβολή τύπου medium-light καλαμιού, για να μην σχίζει τα πλοκάμια τους.

oceanic squid all samurai egido eginio carpmatchfishing

3)Τρίτον , η αίσθηση του καλαμιού στις καλαμαριέρες 3,0-3,5 είναι πάρα πολύ καλή, ενώ χειρίζεται ικανοποιητικά ακόμη και τις 2,5.

oceanic team samurai eging rod zara carpmatchgishing

4)Τέταρτον, είναι ένα καλάμι στοχευμένο καθαρά στο μεσογειακό eging και τις ιδιαιτερότητες του, και όχι ένα ακόμα καλάμι αντιγραφή που προσπαθεί να μιμηθεί τον γιαπωνέζικο τρόπο ψαρέματος, που απέχει κατά πολύ από τις δικά μας δεδομένα. Ο τίτλος Samurai είναι μπορώ να πω πολύ επιτυχημένος. Είναι ένας τίμιος και πιστός πολεμιστής για όλες τις συνθήκες και τους τόπους που θα συναντήσετε στο eging!

squids eging carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ:

oceanic logo

OceanicTeam - I. & A. Κεφαλάς O.E.
Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 171, Καισαριανή
Τηλέφωνο: 21 0721 9221
www.oceanicteam.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.