eging
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

oceanic egido eging reel lt2508hs carpmatchfishingOceanic Team Egido LT2508SH : ένας εξειδικευμένος μηχανισμός για όλους τους λάτρεις του eging!

Του Δημήτρη Σφαλτού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σφαλτός

Με πρωταρχικό γνώμονα την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής, η Oceanic Team δημιούργησε τον μηχανισμό Egido LT2508SH, για να καλύψει τις απαιτήσεις των ψαράδων του καλαμαριού, της σουπιάς και των υπολοίπων κεφαλόποδων. Πρόκειται για ένα μηχανισμό που αμέσως μαγνητίζει τα βλέμματα, έχοντας όμως πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά, που θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ στην τεχνική του eging! Ας τα δούμε σιγά-σιγά...

 

Από την πρώτη κιόλας όψη στον μηχανισμό Oceanic Team Egido LT2508SH, φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ καλή επιλογή σχεδιασμού και εξαρτημάτων, και θα εξηγήσουμε το γιατί. Κάθε μηχανισμός σχεδιάζεται σκόπιμα και δημιουργείται για να μας δώσει συγκεκριμένα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά.

 oceanic egido eging reel li2508hs carpmatchfishing

Είναι ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλουμε στο eging και μας βοηθάνε στο ψάρεμα. Καταρχήν πρόκειται για ένα μηχανισμό , ο οποίος είναι πάρα πολύ απαλός στην περιστροφή του. Αυτό σημαίνει ότι κάθε περιστροφή του γίνεται με αβίαστο τρόπο (smooth)  και σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ η μονοκόμματη μανιβέλα του η οποία μεταδίδει την κίνηση χωρίς τρέμουλα και μικρομετακινήσεις..

 egido oceanic lt2508hs reel eging handle carpmatchfishing

Αυτό φαίνεται αμέσως στο ψάρεμα και πραγματικά, κατά την περίοδο των δοκίμων μας, νιώθαμε αμέσως την αντίσταση της καλαμαριέρας μέσα στο νερό. Η απαλή smooth κίνηση στον μηχανισμό, είναι από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που ζητάμε για το ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς, γιατί συνέχεια κάνουμε ανακτήσεις, δυνατά χτυπήματα jerk,  και άλλες ιδιαίτερες πλεύσεις. Η μανιβέλα βιδώνει κατευθείαν πάνω στο μηχανισμό και με τον γενικό σχεδιασμό του δίνει πολύ καλή απαλή κίνηση. Το bail arm του μηχανισμού έχει ενισχυθεί με δυνατό ελατήριο, το οποίο κλειδώνει ερμητικά το pick up, για να γίνονται άνετα τα jerks με την καλαμαριέρα. To roller του pick up έχει ενισχυθεί με δύο ρουλεμάν για την καλύτερη κίνηση και προστασία του νήματος, καθώς τυλίγεται πάνω στην μπομπίνα. Τα ρουλεμάν του μηχανισμού είναι στο σύνολο 6.

 oceaniteam egido lt2508hs reel line roller carpmatchfishing

Το τύλιγμα τώρα του νήματος στην μπομπίνα είναι πάρα πολύ καλό για να αποφεύγεται το φαινόμενο της τούφας. Η μπομπίνα του μηχανισμού έχει σχεδιαστεί με κωνικά χείλη , για να φεύγει το νήμα με τις ελάχιστες τριβές και να επιτυγχάνεται καλύτερη βολή. Επιπλέον η χωρητικότητα της είναι τέτοια , έτσι ώστε να δέχεται σωστά τα βασικά νήματα 0.6 και 0,8PE που χρησιμοποιούμε στο eging. (0.17mm – 140m / 0.19mm – 125m). 

squid egido lt2508hs oceanic carpmatchfishing

Τα φρένα του μηχανισμού είναι τέτοια, έτσι ώστε να επιτρέπουν πάρα πολλές μικρομετρικές κινήσεις (δύναμη φρένων στα 6 κιλά). Χρειάζονται 6 πλήρεις στροφές από το εντελώς λιτά στο εντελώς δεμένα φρένα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να τα ρυθμίζετε πάρα πολύ προοδευτικά , ώστε ο μηχανισμός να δίνει τα σωστά φρένα , ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να κοπεί κάποιο πλοκάμι καλαμαριού ή σουπιάς στο τράβηγμα. Το κλίκερ του μηχανισμού στα φρένα είναι αρκετά ηχηρό, για αυτούς που θέλουν να απολαμβάνουν τον ήχο τους.

 egido eging reel oceanic drags carpmatchfishing

Το βάρος που έχει δώσει ο κατασκευαστής για τον μηχανισμό ejido είναι στα 217 gr, πράγμα που τον κάνει πολύ ελαφρύ για να μην κουραζόμαστε σε πολύωρα ψαρέματα. Η ταχύτητα του είναι 6,2 και το τύλιγμα του νήματος στην μπομπίνα σε κάθε περιστροφή της μανιβέλας είναι 85 εκατοστά. Τα χρώματα του μηχανισμού είναι ένα ακόμη στοιχείο που μαγνητίζει... Είναι στο μαύρο και στο blue electric (τιρκουάζ), χρώματα τα οποία θυμίζουν μηχανισμούς υψηλής κατηγορίας.

egido eging reel oceanic carpmatchfishing

Στα ψαρέματα που κάναμε συνδυάσαμε τον μηχανισμό Εgido της Oceanic Team μαζί με το νέο καλάμι eging της ίδιας εταιρείας το Samurai Eging 8,9", και το νήμα Eginio σε διάμετρο 0,6 PE. Δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες και ανταποκρίθηκε με τιμιότητα. Ο μηχανισμός, εκτός ότι είναι πολύ όμορφος, έχει εξακριβωμένα  πολύ απαλή κίνηση. Δεν είχαμε πρόβλημα με τούφες στο ψάρεμα και αυτό γιατί μαζεύει σωστά το νήμα, και τα δύο ρουλεμάν στο line roller δουλεύουν αρμονικά.

squids oceanic egido reel lt2508hs samurai eging rid carpmatchfishing

Τα φρένα του όπου απαιτήθηκε λειτούργησαν σωστά και δεν είχαμε κόψιμο πλοκαμιού από καλαμάρι. Γενικά μπορώ να πω πώς για την κατηγορία του (value for money) δεν έχει συναγωνισμό. Αυτό είναι και το καλύτερο, που βέβαια το έχουμε αφήσει για το τέλος.  Δεν είναι κάτι άλλο από την πολύ προσιτή τιμή του μηχανισμού αυτού (58€) , πράγμα που τον κάνει μοναδικό και ασυναγώνιστο στους μηχανισμούς value-for-money της κατηγορίας eging. 

squid egido reel oceanic carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

oceanic logo

OceanicTeam - I. & A. Κεφαλάς O.E.
Λεωφ. Εθ. Αντιστάσεως 171, Καισαριανή
Τηλέφωνο: 21 0721 9221
www.oceanicteam.gr

www carp matchfishing gr logo.jpg

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.