eging
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

eging-majora-squid-jigs-egi-move-x-sfaltos-carpmatchfishingΨαρευτική δοκιμή εξοπλισμού Eging: Καλαμαριέρες της Majora: The Egi Move-X

Tου Δημήτρη Σφαλτού
Η Majora έχει ακολουθήσει την επιτυχημένη συνταγή της σωστής τιμής με την καλύτερη δυνατή ποιότητα στα προϊόντα της. Από αυτή την κατεύθυνση δεν θα μπορούσε να απέχει η σειρά της για το ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς.
Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε η σειρά «Εgi Μove-Χ», που αποτελείται από 13 καλαμαριέρες διαφόρων χρωμάτων, σε μεγέθη από 1,8 έως και 4 egi.

Εμείς δοκιμάσαμε σε πραγματικές ψαρευτικές συνθήκες τις περισσότερες από την γκάμα της Majora, ενώ αποκομίσαμε άριστες εντυπώσεις από την κίτρινη με λευκή κοιλιά, την πράσινη με τα ασημένια glitters στην ράχη, την ροζ με την έντονη πλευρική γραμμή, και την λαδοπράσινη με την λευκή κοιλιά.

 

 

Στις σημερινές εποχές που διανύουμε της οικονομικής κρίσης, ο ψαράς ψάχνει να βρει ποιοτικά εργαλεία για το ψάρεμά του, χωρίς να δαπανήσει μεγάλα ποσά. Μερικά παρελκόμενα, όπως οι καλαμαριέρες, μπορούν να έχουν διαρκείς απώλειες, όταν ψαρεύονται σε κακοτράχαλους τόπους, σε σκαλώματα, βράχια, ρεμέτζα, φυκιάδες και βαθιά λιμάνια.

eging-squid-majora-jigs-egi-move-x-carpmatchfishing

Όταν μιλάμε για την τεχνική του eging και το ψάρεμα των καλαμαριών, των σουπιών, όταν αναγκαζόμαστε να πατώσουμε τις καλαμαριέρες, όταν ψαρεύουμε σε ξέρες και βράχια, οι απώλειες των τεχνητών μας είναι δεδομένες. Άρα ψάχνουμε ποιότητα στην καλύτερη τιμή, και μια πολύ τίμια λύση είναι οι καλαμαριέρες Majora:The Egi Move-X.

eging-majora-boxes-jigs-carpmatchfishing

Να σημειώσουμε ότι δοκιμάσαμε τις καλαμαριέρες σε μορφή γαρίδας, με φωσφορούχο σώμα, και με εξωτερικό μολύβι αεροδυναμικού σχήματος.

Αποκομίσαμε χρήσιμα συμπεράσματα από την χρήση τους και τις εκτιμήσαμε δεόντως σε μέρη με βαθιά νερά και δυνατά ρεύματα, ειδικά τα πιο μεγάλα μοντέλα των 3,5-4 egi.

eging-majora-squid-jigs-egi-move-x-carpmatchfishing

Σε αυτά τα δύσκολα σημεία, πιάσαμε αρκετά καλαμάρια, εκεί που μικρότερου βάρους καλαμαριέρες απλά παρασυρόταν από τα ρεύματα. Πρόκειται για την ολοκληρωμένη σειρά των καλαμαριέρων της Μajora, οι οποίες συνδυάζουν σκληρά πανιά, ζωηρά χρώματα και μοτίβα, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από πολλές top πανάκριβες καλαμαριέρες του εμπορίου.

eging-jigs-squid-rod-carpmatchfishing

Δυνατές πλέξεις, ιριδίζοντα πανιά, glitters στην ράχη, χρώματα σε συνδυασμούς natural , αλλά και αντίθεσης, αιχμηρά αρπάδια, σώματα που κάνουν όλες τις απότομες κινήσεις για να προσελκύσουν τα καλαμάρια, και το πιο σημαντικό, σε τιμές που είναι από τις πιο ανταγωνιστικές της αγοράς.

Πολλά μοντέλα διαθέτουν και τρύπες στο έρμα τους , για να κρεμάμε βαρίδια και να αντιμετωπίζουμε τα ρεύματα.

eging-squid-jig-sfaltos-carpmatchfishing

Τέλος πια τα κλάματα, οι γκρίνιες και τα ξεσπάσματα, μόλις σκαλώσει η ακριβή μας καλαμαριέρα στα βράχια, μόλις σπάσει πάνω στην βολή το νήμα ή χωθεί μέσα στην βαθιά ποσειδωνία.
Μπορούμε να ψάχνουμε τα καλαμάρια σε όλους τους δύσκολους βυθούς, χωρίς να μετράμε το κάθε ευρώ προκειμένου να τις ξαναποκτήσουμε εαν τύχει και  χαθούν!

eging-sfaltos-squid-carpmatchfishing

Οι καλαμαριέρες Majora The Egi Move-X έχουν αντοχή στον χρόνο, και εάν ενισχύσετε τις ραφές και τα μάτια με λίγη κόλλα στιγμής, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα να τις σύρετε οπουδήποτε.
Πολύ αποδοτικά αποδείχθηκαν τα μοντέλα της ροζ με την πλευρική γραμμή καλαμαριέρας, της λαδοπράσινης, και της πορτοκαλί με τις βούλες, σε μέρη με βράχια , βαθιές παραλίες με κροκάλες, και σε μικτούς βυθούς για σουπιές. Ειδικά για τις σουπιές, η μαύρη καλαμαριέρα σε μεγέθη 2,5-3 egi, κάνει θραύση!

big-squid-eging-majora-jigs-carpmatchfishing

Μερικά από τα υπόλοιπα μοντέλα είναι η λευκή καλαμαριέρα με τo κόκκινο κεφάλι, η κίτρινη με την λευκή κοιλιά, η λευκή με τις λιτές μαύρες γραμμές στην ράχη της, η πράσινη με την γραμμή των glitters στην ράχη, η κίτρινη με την ροζ ράχη, η καλαμαριέρα με την μπλε ράχη και τις βούλες κτλ.

majorajigs

Οι περισσότερες διαθέτουν φωσφορούχα σώματα, για να ψαρεύουν σε δύσκολες συνθήκες και σε πολυψαρεμένα μέρη. Θα τις βρείτε σε μεγέθη από 2,5-3,5 egi, με τα αντίστοιχα βάρη.

Tα μοντέλα στα 3,5-4 egi είναι κατάλληλα για eging σε μεγάλα βάθη με ρεύματα (π.χ Κορινθιακός κόλπος).

majoramovex

Πρόκειται συμπερασματικά για μια σειρά από καλαμαριέρες πολύ τίμιες για την χαμηλή τους τιμή, και θα λέγαμε ότι είναι εξίσου αποτελεσματικές με πολύ ακριβότερες του εμπορίου.

eging-squid-jig-lp-carpmatchfishing

Για περισσότερες πληροφορίες:

fournaris-logo

Fournaris Fishing Equipment

Tαβουλάρη 11,Κάτω Πατήσια

ΑΘΗΝΑ 11141

Τηλ.210-9600940 Fax.211-7409544

www.fournarisfishing.com 

www-carp-matchfishing-gr-logo.jpg

 

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.