Spinning
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

rod sunsetΔΟΚΙΜΗ ΚΑΛΑΜΙΟΥ SPINNING-BERKLEY LIGHTNING SPIN LRS-80ML

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ MITCHELL EPIC 2000

Του Δημήτρη Σφαλτού

A.S.F.T-Art Spinning Fishing Team

Στην παρούσα δοκιμή για την τεχνική του spinning, έχουμε να σας παρουσιάσουμε ένα αξιόπιστο ψαρευτικό πακέτο, που αποτελείται από το καλάμι της Berkley Lighting Spin LRS-80 ML και τον μηχανισμό της Mitchell Epic 2000.

Ο συνδυασμός αυτός έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στην θάλασσα και στα γλυκά νερά, για λαβράκια και πέστροφες, ενώ έχουμε πια αποκομίσει πολύ θετικά συμπεράσματα για την χρήση τους.

 

 


TO ΚΑΛΑΜΙ

Το καλάμι Lighting Spin LRS-80 ML , είναι ένα καθαρόαιμο καλάμι light spinning 2 τεμαχίων, κατασκευασμένο από γραφίτη IM6 , και σχεδιασμένο σύμφωνα με το αποκλειστικό design που χαρακτηρίσει τα καλάμια της Berkley. Tο μήκος του είναι στα 2,40 μέτρα, έχει casting weight 10-30 gr, μήκος μεταφοράς 1,24 μέτρα, δράση light-medium, λαβή από φελλό, βιδωτή βάση για τον μηχανισμό, 6 μεταλλικούς οδηγούς ss 304 , μονής γέφυρας δεμένους με εποξική κόλλα, και κρίκο πάνω από την βάση για το στερέωμα του τεχνητού δολώματος.

berkley lightning spin

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

O μηχανισμός της Mitchell Epic 2000, είναι ένας καθαρόαιμος μηχανισμός για την τεχνική του spinning, έχει μέγεθος 2000, είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο για να είναι ελαφρύς, διαθέτει 10 ρουλεμαν HPRC, βάρος 290 γραμμάρια, ταχύτητα 5,2-1, υπερμεγέθες line roller, ακαριαία αντιεπιστροφή, κλιπ πετονιάς πάνω στην μπομπίνα, ανοξείδωτο χερούλι δεξιά-αριστερά, χωρητικότητα πετονιάς 140 μέτρα-0,25 χιλιοστά, προοδευτικά μπροστινά φρένα carbon matrix, 2 μπομπίνες-η μία για νήμα και η άλλη για πετονιά-δαχτυλίδι καουτσούκ στην μπομπίνα για νήμα, και όλα τα μηχανικά του μέρη είναι ανοξείδωτα για την προστασία από το αλάτι της θάλασσας.

berkleyMitchell

ΤΕΣΤ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ

Ο συνδυασμός αυτός λειτουργεί πολύ καλά και σαν αίσθηση, αλλά πολύ περισσότερο σαν ζύγισμα, πράγμα απαραίτητο για την τεχνική του light spinning. O μηχανισμός εφοδιάστηκε με 0,12 χιλιοστά νήμα Nanofil της Berkley, και τοποθετήσαμε ένα αόρατο παράμαλο 0,22, για την χρήση με τα τεχνητά δολώματα, σιλικονούχα και πεταλούδες.

Οι βολές με το νήμα ήταν πολύ μακρινές και ικανοποιητικές, χάρη στους μεταλλικούς οδηγούς που χρησιμοποιεί η Berkley σε πολλά από τα καλάμια της, που μειώνουν τις τριβές, τον όγκο και δεν πληγώνουν τα λεπτά νήματα. Το καλάμι και ο μηχανισμός δεν κουράζουνε στο χέρι, το βάρος τους είναι πολύ μικρό.

berkley Mitchell

Η δράση του καλαμιού είναι κλασική light και τοποθετείται στα όρια του light-medium. Για τεχνητά δολώματα χρησιμοποιήσαμε κυρίως τα σιλικονούχα Berkley powerbait fat ripple shads-ripple minnow- και τις περιστροφικές πεταλούδες της Mepps. Δοκιμάσαμε επίσης σκληρά τεχνητά των 10 -12 εκατοστών, τα οποία δούλευαν καλύτερα με σταθερή ανάκτηση.

Λόγω της κατασκευής του καλαμιού και της μακριάς λαβής, προτείνεται για χρήση δολωμάτων με σταθερή ανάκτηση, ενώ πολύ εύκολες είναι οι κινήσεις τύπου twitch με όρθια την  θέση του καλαμιού. Παρόλο την light του συμπεριφορά, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο να καρφώσουμε και να παλέψουμε με ευκολία ,μεγάλα λαβράκια και πέστροφες.

berkley-Mitchell-lavraki

Η δράση του Berkley Lightning Spin κάνει ικανοποιητική απόσβεση των τραβηγμάτων, ενώ ο μηχανισμός Mitchell Epic 2000 έδινε προοδευτικά φρένα στις περιπτώσεις που χρειάστηκαν. Τα πολλά ρουλεμάν επίσης του μηχανισμού δίνουν απαλή κίνηση στα τεχνητά και δεν κουράζει στις συνεχείς ανακτήσεις.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι το καλάμι δούλεψε άριστα και στο ψάρεμα των γλυκών νερών, σε μια μεγάλη πέστροφα πάνω από 2 κιλά, ένα ψάρι το οποίο κάνει συνεχή τινάγματα πάνω από το νερό, βάζοντας σε μεγάλη καταπόνηση το καλάμι και τον μηχανισμό!

berkley-Mitchell-trout

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα τίμιο και αξιόπιστο πακέτο, ικανό να μυήσει και να ικανοποιήσει τους ψαράδες στον κόσμο του spinning, σε θάλασσα και στα γλυκά νερά. Τα αξιόπιστα χαρακτηριστικά και η τεχνογνωσία των εταιριών Berkley και Mitchell, μπορούν να εγγυηθούν ένα καλό πάντα αποτέλεσμα.

 Για περισσότερες πληροφορίες

ΥΙΟΙ ΒΡΑΧΝΟΥ- Τηλ 2104170068

WEBSITE- www.vrachnos.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - Αριστείδου 35, Πειραιάς

www.carp-matchfishing.gr

 

 

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.