Ειδικά θέματα
Greek Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Italian Polish Romanian Russian Spanish

Ειδικά θέματα

thrapsalo-kalamari-diafores-eging-carpmatchfishing.jpgΕging:Πως να ξεχωρίσετε ένα θράψαλο από ένα καλαμάρι-Οι διαφορές των 2 ειδών

Του Θέμη Kαρβέλα

Καλαμάρι και θράψαλο. Δύο είδη που ανήκουν στην οικογένεια των κεφαλόποδων μαλακίων, τα οποία συναντάμε συχνά στις ελληνικές θάλασσες και αναμφισβήτητα αποτελούν, ιδίως το καλαμάρι, υψηλού βαθμού και προτεραιότητας αλιευτικούς στόχους, τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για τους παράκτιους ψαράδες.

Πολλές και διάφορες οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη σύλληψη των τόσο προσφιλών αυτών μαλακίων,με κυρίαρχη την τεχνική του eging, ακόμα  περισσότεροι, οι τρόποι μαγειρικής παρασκευής τους, καθώς αποτελούν, κυρίως το καλαμάρι, εκλεκτά γαστρονομικά εδέσματα. Σε αυτό το άρθρο, όμως, θα ασχοληθούμε με κάτι άλλο. Με τις διαφορές που παρουσιάζουν αυτοί οι τόσο δημοφιλείς στο αλιευτικό κοινό «δολοφόνοι» του αλμυρού νερού.

 

© Copyright: Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του κάθε φωτογράφου που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος 2121/93. Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη. Τα άρθρα του carp-matchfishing.gr προστατεύονται με άδεια Creative Commons 3.0 . Κάθε αναδημοσίευση θα πρέπει απαραίτητα να αναφέρεται στην πηγή με ενεργό link.